Η Diana έκλεισε ναύλωση για ένα νεότευκτο Newcastlemax της

diana_san_francisco
H Ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Diana Shipping έκλεισε σύμβαση χρονοναύλωσης με την Koch Shipping, από τη Σιγκαπούρη, για το San Francisco, ένα Newcastlemax πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου της, το οποίο είναι επί του παρόντος υπό κατασκευή στην Κίνα.

Η ακαθάριστη τιμή ναύλωσης είναι 11.750 δολάρια ανά ημέρα για μια μίνιμουμ περίοδο δώδεκα μηνών μέχρι περίπου δεκαέξι μήνες, με τη ναύλωση να αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου 2017.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η ναύλωση του χωρητικότητας 208.500 dwt πλοίου αναμένεται να της αποφέρει περίπου 4,23 εκατ. δολάρια ακαθάριστων εσόδων για την ελάχιστη προγραμματισμένη περίοδο της χρονοναύλωσης.

Εκτός από το San Francisco που κατασκευάστηκε από την κινεζική ναυπηγικήJiangnan Shanghai Changxing Heavy Industries, ο στόλος της Diana αποτελείται επί του παρόντος από 46 πλοία μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει επίσης να παραλάβει ένα νεότευκτο Newcastlemax μεταφοράς ξηρού φορτίου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017.

Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου Diana αυτή τη στιγμή είναι περίπου 5,2 εκατομμύρια dwt με μέσο όρο ηλικίας των πλοίων της τα 8,13 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα