Η Disney διαπραγματεύεται την αγορά του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου της Genting Global Dream

Η ομάδα που εποπτεύει την υπόθεση της πτώχευσης του Genting Hong Kong επιβεβαίωσε ότι δικαστήριο στις Βερμούδες διέταξε να προχωρήσει η εκκαθάριση των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Αυτό έρχεται καθώς αναφορές από τη Γερμανία αναφέρουν ότι ο κολοσσός Disney έχει αναδειχθεί ως πρωτοπόρος στις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του ημιτελούς κρουαζιερόπλοιου Global Dream. Επίσης, γίνονται προσπάθειες για την πώληση των υπόλοιπων κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας και των ξενοδοχειακών της περιουσιακών στοιχείων.

Ο Γερμανός δικηγόρος Christoph Morgen αναφέρει ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του Global Dream, ενός κρουαζιερόπλοιου 208.000 κόρων ολικής χωρητικότητας που είχε ολοκληρωθεί κατά 75%, όταν το MV Werften σταμάτησε να λειτουργεί στις αρχές του 2022. Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης NDR αναφέρει τώρα ότι η Disney έχει αναδείχθηκε ως ο πρωτοπόρος στις διαπραγματεύσεις για το κρουαζιερόπλοιο με εικασίες ότι η Disney Cruise Line θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πλοίο στην Ασία. Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει μήκος 1.122 πόδια, έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί περίπου 9.500 επιβάτες και περισσότερους από 2.000 πλήρωμα.

Μετά την περιοδεία του στο πλοίο, ο Morgen είπε στα μέσα ενημέρωσης τον Ιανουάριο ότι το πλοίο σχεδιάστηκε για την ασιατική αγορά με μεγαλύτερες καμπίνες για να μπορεί να φιλοξενήσει έως τέσσερα άτομα με σκοπό να μπορουν να μείνουν σε αυτές οικογένειες των τεσσάρων ατόμων. Η Genting’s Dream Cruises σχεδίασε επίσης το μεγαλύτερο τρενάκι λούνα παρκ στη θάλασσα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, καθώς και ένα μεγάλο καζίνο. Με βάσει την χωρητικότητα των επιβατών, το πλοίο θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, αν και με βάσει τους κόρους ολικής χωρητικότητας του είναι μικρότερο από την κατηγορία Oasis της Royal Caribbean International.

Εξακολουθούν να αναζητούνται αγοραστές για τα άλλα δύο κρουαζιερόπλοια της Dream Cruises. Το World Dream βρίσκεται στο αγκυροβόλιο στη Σιγκαπούρη και το Explorer Dream βρίσκεται στο Port Klang της Μαλαισίας. Οκτώ επιπλέον κρουαζιερόπλοια πουλήθηκαν, με τέσσερα να πηγαίνουν για παλιοσίδερα, ενώ πνευματική ιδιοκτησία και πνευματικά δικαιώματα πωλήθηκαν στον Lim Kok Thay, τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή που ξεκίνησε την εταιρεία και έχει επανεκκινήσει τις κρουαζιέρες με το πλοίο Genting Dream, με μια νέα εταιρεία που Resort World Cruises.

Διαβάστε ακόμα