Η επιβίβαση και η κατάληψη του πλοίου Galaxy Leader από αντάρτες στην Ερυθρά θάλασσα (Video)

Η ομάδα των ανταρτών Χούτι της Υεμένης δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τη δραματική επιβίβαση και κατάληψη του πλοίου μεταφοράς αυτοκινήτων Galaxy Leader στην Ερυθρά Θάλασσα.

Στο βίντεο φαίνονται ένοπλοι άνδρες να κατεβαίνουν από ένα ελικόπτερο στο πλοίο και να εισβάλλουν στη γέφυρα του πλοίου, παίρνοντας όμηρους τα μέλη του πληρώματος.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Masirah του κινήματος των Χούτι, έρχεται στην δημοσιότητα αμέσως μετά την κατάληψη του πλοίου από την ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης των Χούτι προειδοποίησε θα στοχεύουν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ στην περιοχή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Τα δεδομένα του Equasis δείχνουν ότι το πλοίο roro Galaxy Maritime με σημαία Βερμούδων (PCTC) ανήκει σε μια εταιρεία με έδρα το Isle of Man και το διαχειρίζεται η Ray Car Carriers, μια εταιρεία που συνδέεται με τον Ισραηλινό επιχειρηματία Rami Ungar.

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NYK ισχυρίζεται ότι είναι ο ναυλωτής του πλοίου. Η εταιρεία λέει ότι το πλοίο δεν μετέφερε φορτίο και εργάζεται για την ασφαλή επιστροφή και των 25 μελών του πληρώματος που επέβαιναν σε αυτό. Τα δεδομένα Equasis δείχνουν ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του ISM είναι η Stamco Ship Management με έδρα την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα