Η κατανάλωση ψαριών ήταν η αιτία της δηλητηρίασης και των μαζικών θανάτων σε φορτηγό πλοίο της COSCO

Τα βιετναμέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα ψάρια ήταν πιθανότατα η αιτία πίσω από τη σοβαρή τροφική δηλητηρίαση στο φορτηγό πλοίο της COSCO Wu Zhou 8, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο σε τουλάχιστον 12 μέλη του πληρώματος, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ένα ακόμη άτομο επίσης έχασε τη ζωή του.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Ταϊλάνδη και βρισκόταν εν πλω με προορισμό την Κίνα όταν την περασμένη Παρασκευή ζήτησε άμεση ιατρική βοήθεια, μετά τα σοβαρά συμπτώματα δηλητηρίασης που εμφάνισε το 21μελές πλήρωμά του.

Οι αρχές του Βιετνάμ απέστειλαν στο σημείο ελικόπτερα για να μεταφέρουν τα θύματα σε νοσοκομείο στην στεριά, αφήνοντας το πλοίο χωρίς ακυβέρνητο και χωρίς να υπάρχει κανένας άνθρωπος πάνω σε αυτό. Ωστόσο, δέκα μέλη του πληρώματος είχαν ήδη χάσει την ζωή τους όταν έφτασε η ομάδα διάσωσης. Άλλοι δύο πέθαναν ενώ βρισκόντουσαν καθοδόν για νοσοκομείο στο νησί Κον Ντάο.

Ένα από τα μέλη του πληρώματος που έδωσε κατάθεση ανέφερε ότι τα μέλη του πληρώματος κατανάλωσαν κινέζικες κονσέρβες και κρέας πάπιας την προηγούμενη μέρα. Το βράδυ της Παρασκευής, τα έφαγαν λαχανικά και ψάρια, με αρκετά μέλη του πληρώματος να υποφέρουν από εμετούς, κοιλιακούς πόνους και διάρροια.
Κάποιοι εμφάνισαν νωρίς τα συμπτώματα ενώ κάποιοι άλλοι δεν εμφάνισαν κανένα σύμπτωμα μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκπαίδευση για την ασφάλεια των τροφίμων παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκής μεταξύ του παγκόσμιου εμπορικού στόλου, σύμφωνα με τον David Steele, ιδρυτή του Food Inspection and Training.

Διαβάστε ακόμα