Η Κίνα διαθέτει τον μεγαλύτερο ναυπηγικό όμιλο παγκοσμίως

Η Κίνα ενέκρινε την Τρίτη επίσημα την China Shipbuilding Group, την οποία ο κυβερνητικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός της χώρας χαρακτήρισε ως το μεγαλύτερο ναυπηγείο στον κόσμο.

Η ίδρυση του ομίλου, που αναφέρθηκε από την China Central Teelvision (CCTV), έρχεται μετά την έγκριση του Πεκίνου τον περασμένο μήνα για τη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ναυπηγείων της χώρας, της China Shipbuilding Corp και της China Shipbuilding Industry Co.

Ο όμιλος διαθέτει 147 ερευνητικά ινστιτούτα, επιχειρηματικές μονάδες και εισηγμένες επιχειρήσεις, συνολικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 112 δισ. δολαρίων, ενώ απασχολεί και 310.000 εργαζόμενους, σύμφωνα με την China Central Teelvision. Το εύρος των προϊόντων που κατασκευάζει ο όμιλος περιλαμβάνει από αεροπλανοφόρα έως και δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Κίνα προσπάθησε να εξορθολογήσει τον κρατικό της τομέα μέσω συγχωνεύσεων και αναδιάρθρωσης περιουσιακών στοιχείων για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο χρέος και να τα καταστήσει πιο κερδοφόρα και ανταποκρινόμενα στις ανάγκες της αγοράς