Η Μαύρη Θάλασσα θα μπορεί σύντομα να υποδέχεται πλοία 10.000 TEU

Novorossiysk_Nutep


Η κατασκευή της προβλήτας ανοιχτής θαλάσσης στο τερματικό NUTEP στο λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας θα επιτρέψει για πρώτη φορά στη Ρωσία να προσφέρει όλο το χρόνο τακτικούς ελλιμενισμούς για τα πλοία μέχρι 10.000 TEU.

Ο NUTEP, θυγατρικός της DeloPorts και αδελφή εταιρεία της μεταφορικής Ruscon, είναι ήδη ο μεγαλύτερος τερματικός σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, αλλά επί του παρόντος διαχειρίζεται τα περισσότερα φορτία ανοιχτής θαλάσσης μέσω μεταφόρτωσης στην Κωνσταντινούπολη ή τον Πειραιά.

Ο Konstantin Kalugin, CCO της NUTEP, σχολίασε μέσω μιας ανακοίνωσης σήμερα: “Η νέα προβλήτα ανοιχτής θαλάσσης θα μεταβάλει το status quo στη Μαύρη Θάλασσα και θα αλλάξει τα υπάρχοντα δίκτυα της αλυσίδας εφοδιασμού στην περιοχή. Θα μειώσει τα ναυτιλιακά και τα λιμενικά έξοδα για τους πελάτες και θα αυξήσει την ταχύτητα παράδοσης σε 4-12 ημέρες για τα φορτία που κατευθύνονται προς τη Ρωσία”.

Οι πρώτοι πάσσαλοι μπήκαν ήδη για τη νέα μήκους 341 μέτρων αποβάθρα μετά από δύο χρόνια σχεδιασμού και εγκρίσεων, με την ολοκλήρωση να προγραμματίζεται για τα τέλη του 2018. Το 15,6 μέτρων βάθος της, σε σύγκριση με τις δύο υπάρχουσες προβλήτες των 12,3 μέτρων, θα αυξήσει το μήκος σε 320 από 270 μέτρα. Αυτό θα επιτρέψει σε containerships άνω των 10.000 TEU για να επισκέπτονται τακτικά το ρωσικό λιμάνι για πρώτη φορά.

Ο 26,5 εκταρίων τερματικός NUTEP θα διπλασιαστεί σε χωρητικότητα για να χειριστεί 700.000 teu ετησίως, ως μέρος του έργου.

Η DeloPorts επίσης κατέχει και λειτουργεί ένα τερματικό σταθμό σιτηρών και μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στο Νοβοροσίσκ.

Διαβάστε ακόμα