Η Navios Containers επεκτείνει τον στόλο της με άλλα δυο containership


Η συμφερόντων της Ελληνίδας εφοπλίστριας Α. Φράγκου Navios Maritime Containers κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά δύο κατασκευής 2009 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας 19,75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το ζεύγος των χωρητικότητας 4.250 TEU boxship αναμένεται να παραδοθεί στον στόλο της εταιρείας στις αρχές Νοεμβρίου του 2017.

Με βάση το σημερινό περιβάλλον, τα πλοία αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια EBITDA για τους επόμενους δώδεκα μήνες, υπολογίζοντας σταθερά λειτουργικά έξοδα και 360 ημέρες εσόδων, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Navios Containers.

Η εταιρεία αναμένεται να χρηματοδοτήσει την εξαγορά με ρευστό από τον ισολογισμό της και τραπεζικό δανεισμό με όρους συμβατούς με τις υφιστάμενες πιστωτικές της διευκολύνσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η Navios Containers θα διαχειρίζεται 16 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 65.600 TEU, με μέση ηλικία στόλου αυτή τη στιγμή τα 9,7 έτη.

Στα τέλη Αυγούστου 2017, η Navios Maritime Containers συμφώνησε με επενδυτές στην πώληση 10 εκατομμυρίων κοινών μετοχών της έναντι του συνολικού ποσού των 50 εκατομμυρίων δολαρίων με τιμή διάθεσης τα 5 δολάρια ανά κοινή μετοχή.

Στη συνέχεια, η εταιρεία δήλωσε ότι τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για αγορές πλοίων, κεφάλαια κίνησης και γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Διαβάστε επίσης: Στα χέρια της Α. Φράγκου τα 5 πρώτα containerships της Rickmers Maritime

Διαβάστε ακόμα