Η ONE παρήγγειλε 12 υπερσύγχρονα πλοία που θα κινούνται με μεθανόλη

Η Ocean Network Express (ONE), η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, έχει κάνει παραγγελίες για την κατασκευή δώδεκα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου μεθανόλης μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEU.

Αυτά θα είναι τα πρώτα πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης στον στόλο της ONE, κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς την πράσινη στρατηγική που έχει χαράξει η εταιρεία.

Η ONE έχει υπογράψει συμβάσεις για την κατασκευή των πλοίων με τις κινεζικές ναυπηγικές εταιρείες Jiangnan Shipyard και Yangzijiang Shipbuilding. Κάθε ναυπηγείο θα κατασκευάσει έξι πλοία, με τις παραδόσεις να ξεκινούν το 2027.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες ενεργειακής απόδοσης αιχμής, όπως βελτιστοποιημένη μορφή κύτους, συστήματα ανάκτησης απορριπτόμενης θερμότητας και αεροδυναμική μάσκα στην πλώρη. Τα πλοία θα διαθέτουν επίσης σύστημα λίπανσης αέρα και γεννήτρια στον άξονα, τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της απόδοσης των καυσίμων και στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε σε πλοία διπλού καυσίμου μεθανόλης ευθυγραμμίζεται με την Πράσινη Στρατηγική της ONE ως μέρος των βασικών πρωτοβουλιών μας», δήλωσε ο Jeremy Nixon, Διευθύνων Σύμβουλος της ONE. «Τα νέα πλοία του στόλου θα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του στόχου μας να αναπτύξουμε τα πρώτα μας πλοία εναλλακτικών καυσίμων έως το 2030 και σηματοδοτεί ένα ορόσημο στο ταξίδι μας προς μια πιο πράσινη και πιο βιώσιμη ναυτιλιακή βιομηχανία».

Η μετάβαση από τα συμβατικά καύσιμα στα εναλλακτικά καύσιμα αποτελεί βασικό πυλώνα της Πράσινης Στρατηγικής της ONE, η οποία στοχεύει στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καλύπτοντας τις εκπομπές του Πεδίου 2 και 3, έως το 2050.

Η ONE, που ιδρύθηκε το 2017 μετά την ενοποίηση των «K» LINE, MOL και NYK, έχει έδρα την Σιγκαπούρη. Με περιφερειακά κεντρικά γραφεία στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βραζιλία, η ONE λειτουργεί πάνω από 230 πλοία που αντιπροσωπεύουν περίπου 1,8 εκατομμύρια TEU και προσφέρει πάνω από 170 υπηρεσίες σε 120 χώρες.

Η ONE είναι μέλος της THE Alliance (THEA), μιας παγκόσμιας συμμαχίας εταιρειών πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, μεταξύ των οποίων είναι η Hapag-Lloyd, η HMM και η Yang Ming.

Διαβάστε ακόμα