Η πανδημία «χτυπάει» και πάλι τον κλάδο της κρουαζιέρας – Δεκάδες κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο με χιλιάδες επιβάτες

Ο Γερμανός χειριστής κρουαζιερόπλοιου που έχει κολλήσει στο λιμάνι της Λισαβόνας λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού στο πλήρωμά του, τράβηξε την πρίζα στο ταξίδι την Κυριακή, αφού ορισμένοι επιβάτες βρέθηκαν θετικοί, ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές.

Το υπό Γερμανική διαχείριση κρουαζιερόπλοιο AIDAnova, με 2.844 επιβάτες και 1.353 πλήρωμα, ελλιμενίστηκε στη Λισαβόνα στις 29 Δεκεμβρίου ενώ ήταν εν πλω προς το νησί της Μαδέρα για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του αφού εντοπίστηκαν 52 κρούσματα COVID-19. Όλο το πλήρωμα είναι εμβολιασμένο.

Επιτράπηκε να αποπλεύσει από το λιμάνι και να κατευθυνθεί προς το ισπανικό νησί Λανθαρότε την Κυριακή, αλλά ακόμη 12 άτομα βρέθηκαν θετικά, μεταξύ των οποίων τέσσερις επιβάτες, σύμφωνα με τον Ντιόγκο Βιέιρα Μπράνκο στο ραδιόφωνο TSF.

Το πρωτόκολλο της εταιρείας τέθηκε αμέσως σε εφαρμογή, και όσοι μολύνθηκαν, απομονώθηκαν αμέσως στο πλοίο, και η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει την κρουαζιέρα και να αποβιβάσει τους επιβάτες».

Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στα σπίτια τους αεροπορικώς, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει πότε.
Η εταιρεία, AIDA Cruises, η οποία είναι θυγατρική της Carnival Corp, δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Τα πλάνα του Reuters έδειξαν τους επιβάτες να απολαμβάνουν τον απογευματινό ήλιο στα καταστρώματα με τα ποτά τους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η αποβίβαση θα ξεκινήσει μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Το πλήρωμα που βρέθηκε θετικό μεταξύ Τετάρτης και Παρασκευής μεταφέρθηκε σε ξενοδοχεία της Λισαβόνας όπου και τέθηκε σε απομόνωση.

Την Πέμπτη, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) συμβούλεψαν τους ανθρώπους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν σε κρουαζιερόπλοια, ανεξάρτητα εάν έχουν εμβολιαστούν ή όχι.

Αυτό είναι ένα ακόμη πλήγμα για την βιομηχανία που ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί μόλις τον Ιούνιο, μετά από την πολύμηνη αναστολή των κρουαζιέρων που προκλήθηκαν από την πανδημία.

Διαβάστε ακόμα