Η Σρι Λάνκα έδιωξε πλοίο που μετέφερε 20,000 τόνους λίπασμα από την Κίνα

Μια κινεζική εταιρεία φέρεται να έχει καταθέσει την επίλυση της υπόθεση σε διεθνή διαιτησία κατά της Σρι Λάνκα, καθώς η χώρα απαγόρευσε να εισέλθει στα χωρικά της ύδατα και στο λιμάνι της μια τεράστια αποστολή λιπασμάτων.

Οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας «εποικοδομητικής συμφωνίας» για την επίλυση του ζητήματος απέτυχαν, ανέφεραν επίσημα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Ένα πλοίο που μεταφέρει 20.000 τόνους λιπάσματος από τη Seawin Biotech και προορίζεται για παράδοση στη Σρι Λάνκα επιστρέφει πίσω αφού δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τη Σρι Λάνκα, παρά τις προσπάθειες για επίλυση της διαφοράς, σύμφωνα με αναφορές από τους Global Times.

Το πλοίο πρόκειται να φτάσει στη Σιγκαπούρη, όπου η εταιρεία έχει ξεκινήσει μια διεθνή διαδικασία διαιτησίας για την αντιμετώπιση μιας της διαφοράς που περιστρέφεται γύρω από μια σύμβαση σχετικά με την εξαγωγή λιπασμάτων στη Σρι Λάνκα.

Η Σρι Λάνκα είναι πολύ προσεχτική μετά το συμβάν με το X-Press Pearl, το οποίο προκάλεσε την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή της χώρας όταν έπιασε πυρκαγιά και βούλιαξε σε αβαθή ύδατα λίγο έξω από τις ακτές τις χώρας.

Διαβάστε ακόμα