Η βύθιση του USS Ogden από πυραύλους στην άσκηση RIMPAC 2014 (video)

To πλοίο USS Ogden (LPD 5) βυθίστηκε κατά τη διάρκεια εσκεμμένης επίθεσης με πύραυλο από το υποβρύχιο της Δημοκρατίας της Κορέας Lee Sun Sin (SS 068) και στη συνέχεια από τη φρεγάτα του Βασιλικού Νορβηγικού Ναυτικού HNoMS Φρίντγιοφ Νάνσεν (F310) κατά τη διάρκεια μιας δοκιμής SINKEX ως μέρος της πολεμικής άσκησης στον Ειρηνικό RIMPAC 2014.

Το USS Ogden είχε κατασκευαστεί το 1964 και υπηρέτησε το Ναυτικό των ΗΠΑ από τον πόλεμο του Βιετνάμ το ’60 μέχρι τις επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή την προηγούμενη δεκαετία. Τέθηκε εκτός υπηρεσίας στις 21/2/2007.

Είκοσι-δύο έθνη, περισσότερα από 40 πλοία και υποβρύχια, περισσότερα από 200 αεροσκάφη και 25.000 στρατιωτικό προσωπικό συμμετείχαν στη συγκεκριμένη άσκηση που διεξήχθη από τις 26 Ιουνίου μέχρι τις 1, Αυγούστου του 2014 μέσα και γύρω από τα νησιά της Χαβάης.

Η μεγαλύτερη παγκοσμίως διεθνής ναυτιλιακή άσκηση RIMPAC παρέχει μοναδική ευκαιρία κατάρτισης που βοηθά τους συμμετέχοντες να προωθούν και να διατηρήσουν τις σχέσεις συνεργασίας που είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των θαλασσίων διαδρόμων και ασφάλειας για τους ωκεανούς του κόσμου.

Το μη απόρρητο βίντεο που παρουσιάζουμε εδώ τραβήχτηκε στον Ειρηνικό και κυκλοφόρησε από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2014:

https://www.youtube.com/watch?v=AaSPvWiqgeM

Διαβάστε ακόμα