Χτύπησε σε πόρτα κρουαζιερόπλοιου και κέρδισε 21,5 εκατ. $ [βίντεο]

prostimo_mamouth_se_epivati_krouazieroploiou

Το παρακάτω βίντεο μας δείχνει έναν επιβάτη κρουαζιεροπλοίου να πέφτει πάνω σε μια συρόμενη γυάλινη πόρτα που κλείνει απότομα. Πόσοι δεν την έχουνε πάθει με παρόμοιο τρόπο κι απλά σιχτιρίζουν την κακιά στιγμή ή τα περίεργα ηλεκτρονικά συστήματα των εταιρειών; Μόνο που ο συγκεκριμένος επιβάτης υπέστη ένα μικρό εγκεφαλικό τραυματισμό μετά από αυτό το περιστατικό και τα έβαλε με την εταιρεία κρουαζιέρων κερδίζοντας ως αποζημίωση το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 21,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι η εταιρεία κρουαζιέρων με έδρα το Σιάτλ Holland America Line έπρεπε να πληρώσει στον Jim Hausan που έκανε την καταγγελία. 5 εκατ. δολάρια για τις βλάβες που προξένησε στο πελάτη και 16,5 εκάτ. δολάρια πρόστιμο (κυρωτική αποζημίωση), αφού ενήργησε με απερίσκεπτη αδιαφορία για την ασφάλεια των επιβατών της και εκδίκασε το μεγάλο αυτό ποσό υπέρ του επιβάτης,

Ο εν λόγω κύριος ήταν σε μια κρουαζιέρα “γύρο του κόσμου” το 2011 στο πλοίο της Holland America, MS Amsterdam όταν μια γυάλινη πόρτα έκλεισε πάνω του, χτυπώντας τον στο πλάι του κεφαλιού. Ο Hausman έτριψε αυτό που αρχικά φάνηκε σαν όχι κάτι πιο σοβαρό από ένα μικρό καρούμπαλο.

Το εκ πρώτης όψεως σχετικά ιλαρό αυτό ατύχημα όμως είχε μεγαλύτερες συνέπειες στη ζωή του Jim Hausan Ο δικηγόρος του, Rick Friedman, υποστηρίζει ότι λόγω αυτού “ανέπτυξε σοβαρές κεφαλαλγίες και νευρολογικά προβλήματα συμπεριλαμβανομένης της απώλειας της ισορροπίας και κόπωση”, η οποία τον οδήγησε να πουλήσει την επιτυχημένη επιχείρηση του!

[adsanity id=33496 align=alignnone /]

Η έρευνα αποκάλυψε πολλά παρόμοια περιστατικά με “τουλάχιστον 16 τραυματισμούς που είχαν προηγηθεί και την αδιαφορία της εταιρείας για τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι επιβάτες”, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο.

“Αν και οι πόρτες θα μπορούσαν εύκολα να προσαρμοστούν για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών, η εταιρεία κρουαζιέρας παρέλειψε να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια μέχρι τη δίκη του Jim” αναφέρει σε ανακοίνωση του το δικηγορικό γραφείο του Friedman. Μάλιστα, ως κίνητρο της αδράνειας επισημαίνεται η “τσιγκουνιά” της Holland America αφού μια προσαρμογή των θυρών θα αύξανε τον κλιματισμό και συνεπακόλουθα τη χρήση καυσίμων!

“Το μεγάλο πρόστιμο στέλνει ένα μήνυμα στον Holland America ότι η ασφάλεια των επιβατών θα πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα της, κι όχι τα εταιρικά κέρδη”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα