Η C Transport Maritime ψηφιοποιεί τις τεχνικές λειτουργίες της εν πλω με την Kaiko Systems

● Η C Transport Maritime εφαρμόζει τη λύση της Kaiko Systems στον στόλο των 30 πλοΐων της
● Η Kaiko Systems ενισχύει το καθεστώς ασφαλείας της CTM και κάνει τις χειροκίνητες τεχνικές λειτουργίες πιο αποτελεσματικές και αξιόπιστες

Η Kaiko Systems, εταιρεία τεχνολογίας με έδρα το Βερολίνο, ανακοίνωσε σήμερα τη νέα της συνεργασία με την C Transport Maritime (CTM) για την ανάπτυξη του λογισμικού της σε ολόκληρο τον στόλο της CTM, που αποτελείται από 30 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου. Χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Kaiko Systems, η CTM θα είναι σε θέση να απλοποιήσει τις χειροκίνητες τεχνικές λειτουργίες των πληρωμάτων επί του σκάφους ενώ οι συνήθεις λειτουργίες όπως η επιθεώρηση και η συντήρηση θα είναι πλέον βασισμένες σε δεδομένα.

Η CTM είναι ένα από τις κορυφαίες εταιρείες μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου στον κόσμο. Με ένα αυστηρό και καινοτόμο καθεστώς ασφάλειας, η CTM κέρδισε πρόσφατα το 2022 Safety4Sea Dry Bulk Operator Award. Η απόφασή της να εφαρμόσει την λύση της Kaiko Systems ακολούθησε μια εντατική δοκιμαστική φάση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, αποδείχθηκε ότι η Kaiko Systems μπορεί να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του καθεστώτος ασφαλείας και να μειώσει τον χρόνο που απαιτείται για τις επιθεωρήσεις για τα πληρώματα. Επιπλέον, το σύστημα δομεί τα δεδομένα σε οπτικοποιημένες πληροφορίες, επιτρέποντας στις ομάδες της ξηράς να εντοπίσουν άμεσα πιθανά προβλήματα και να αναλάβουν δράση.

Αποτελεσματικές και βασισμένες σε δεδομένα ενσωματωμένες τεχνικές λειτουργίες μέσω κινητών συσκευών
«Η ταχύτητα και η ακρίβεια είναι το κλειδί για την τεχνική διαχείριση», σχολίασε ο Francesco Canepa, Τεχνικός Διευθυντής της CTM. «Η Kaiko Systems είναι σε θέση να επαληθεύει και να κατηγοροποιεί δεδομένα σε δυναμική ανάλυση αυτόματα. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βλέπουμε άμεσα πόσο αναλυτικά εφαρμόζεται το καθεστώς ασφαλείας μας και μας επιτρέπει να εντοπίζουμε τους κινδύνους και να αναλαμβάνουμε δράση για τους πελάτες μας νωρίτερα. Επιπλέον, η ομάδα της Kaiko Systems είναι γρήγορη και πρόθυμη να απορροφήσει νέες ιδέες για να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της. Αναμένουμε ότι η συνεργασία με την Kaiko Systems θα φέρει περαιτέρω βελτιώσεις στην απόδοση του στόλου μας και τη λειτουργική αποτελεσματικότητα».

Ο Francesco Canepa τόνισε επίσης το επίπεδο διαφάνειας που μπορεί πλέον να προσφέρει το CTM: «Με την Kaiko Systems, είναι πλέον δυνατό για τους πελάτες μας να έχουν ενημερωμένη αξιολόγηση των σκαφών τους τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε αναλυτικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να είναι η συνολική βαθμολογία της κατάστασης, οι εικόνες, οι τάσεις, ακόμη και η προσπάθεια του πληρώματος για τη διατήρηση της κατάστασης υγείας του σκάφους.»

Ο Fabian Fussek, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaiko Systems, αναφέρει σχετικά με τη συνεργασία: “Η CTM είναι γνωστή για τους ικανούς ανθρώπους της που προσφέρουν σταθερά την υψηλότερη ποιότητα στους πελάτες τους. Το ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη τους αποτελεί απόδειξη της αξίας του προϊόντος μας και της αποτελεσματικότητας των λειτουργιών μας. Η Kaiko Systems παρέχει τις απαραίτητες λύσεις για διαχειριστές και ιδιοκτήτες πλοίων όλων των μεγεθών. Οι εταιρείες που συνεργάζονται μαζί μας μπορούν να αναμένουν άμεσα πειστικά αποτελέσματα, αντί για μεγάλες χρονικές περιόδους έρευνας και ανάπτυξης. Αυτό μας ξεχωρίζει από πολλές άλλες εταιρείες και λύσεις στην αγορά».

Η Kaiko Systems εξακολουθεί να επεκτείνεται
Η Kaiko Systems, μια εταιρεία τεχνολογίας με παρουσία 2 ετών στην αγορά, βρίσκεται σε ισχυρή πορεία ανάπτυξης. Την εμπιστεύονται εταιρείες όπως η Columbia Shipmanagement, η Marlow Navigation, η USC Barnkrug και άλλες. Μέχρι σήμερα, η Kaiko Systems αναπτύσσεται σε περισσότερα από 250 πλοία, με περισσότερες από 10.000 επιθεωρήσεις να έχουν ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Σχετικά με τη C Transport Maritime
Η C TRANSPORT MARITIME S.A.M. Η (CTM) είναι μια εταιρεία διαχείρισης πλοίων με υψηλή ειδίκευση και εμπειρία, κυρίως στον κλάδο των μεταφορών ξηρού φορτίου. Ιδρύθηκε στο Μονακό το 2004 και έχει ισχυρές ελληνικές και ιταλικές ναυτιλιακές ρίζες με ιστορία ενός αιώνα. Η CTM διαχειρίζεται επί του παρόντος έναν στόλο με περισσότερα από 200 πλοία ξηρού φορτίου ανά πάσα δεδομένη στιγμή στα τμήματα Handymax έως Capesize. Για περισσότερες πληροφορίες για τη C Transport Maritime www.ctmmc.com

Σχετικά με τη Kaiko Systems
Η Kaiko Systems GmbH ιδρύθηκε το 2020 με έδρα το Βερολίνο για να κάνει τη ναυτιλία ασφαλέστερη, πιο έξυπνη και πιο συνεργατική. Η εταιρεία τεχνολογίας έχει αναπτύξει έξυπνα και φιλικά προς τον χρήστη εργαλεία συλλογής και ανάλυσης δεδομένων τα οποία παρέχουν στις ναυτιλιακές εταιρείες και σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες πληροφορίες για το χειροκίνητο μέρος των τεχνικών λειτουργιών, όπως η επιθεώρηση και η συντήρηση. Με μια φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για κινητά, τα πληρώματα μπορούν να συλλέγουν συνεχώς αξιόπιστα τεχνικά δεδομένα αμέσα και κατά την εργασία. Η αυτοματοποιημένη ανάλυση που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη παρέχει στη συνέχεια στις ομάδες της ξηράς τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και τους τρόπους διαχείρισής τους ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των λειτουργιών. Άμεσο αποτέλεσμα είναι η μείωση των διαταραχών ή / και των διακοπών λειτουργιας των πλοίων.

Διαβάστε ακόμα