Η DNV GL ανέλαβε την κατηγοριοποίηση των 3 μεγα-γιοτ της Crystal Cruises

crystal_cruises

Η γερμανική ναυπηγική εταιρία MV Werften συμφώνησε με την εταιρία-νηογνώμονα DNV GL για την κατηγοριοποίηση των τριών νεότευκτων πλοίων κλάσης Endeavor που κατασκευάζονται για την εταιρία κρουαζιέρων Crystal Yacht Expedition Cruises με έδρα τις ΗΠΑ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατηγοριοποίηση τριών μεγα-γιοτ 20.000 μικτών τόνων που αναμένεται να παραδοθούν το 2019, το 2020 και το 2021. Τα τρία μεγα-γιοτ θα είναι από τα πρώτα επιβατικά πλοία που θα κατηγοριοποιηθούν βάσει των νέων προδιαγραφών της DNV GL, σύμφωνα με ανακοίνωση της Werften.

Φτάνοντας σε μήκος τα 160 μέτρα και σε πλάτος τα 23 μέτρα, τα νεότευκτα Endeavor φέρονται να είναι τα μεγαλύτερα γιοτ του κόσμου για αποστολές σε πολικές περιοχές, σύμφωνα με την Werften. Τα τρία μεγα-γιοτ κατασκευάζονται σύμφωνα με τον Πολικό Κώδικα, κλάσης PC6, και είναι σχεδιασμένα για ταξίδια στην Αρκτική, την Ανταρκτική και τους τροπικούς.

Τα πλοία, που θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετήσουν 200 επιβάτες και άλλα τόσα μέλη πληρώματος, θα αρχίσουν να κατασκευάζονται στο Stralsund το 2017 και αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται στην Crystal Cruises το 2019.

Νωρίτερα μέσα στο 2016, η Werften είχε συνυπογράψει επιστολή δήλωσης προθέσεων με την μηχανολογική εταιρία Foreship για τον σχεδιασμό των μεγα-γιοτ της Crystal Cruises.

Διαβάστε επίσης: Η Crystal Cruises ετοιμάζει το μεγαλύτερο μεγα-γιοτ για πολικές περιοχές

Διαβάστε ακόμα