Η ελληνική εταιρεία Euroseas παρέλαβε το φιλικό προς το περιβάλλον “MV Terataki”

Η ελληνική εταιρεία Euroseas, έκανε την τελευταία της προσθήκη στον στόλο της, το «M/V TERATAKI». Το νέο αυτό πλοίο σηματοδοτεί το δεύτερο νεότευκτο φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο της Euroseas και κατασκευάστηκε από τη Hyundai Mipo Dockyard Co. στη Νότια Κορέα.

Το “M/V TERATAKI” συμμορφώνεται με τα αυστηρά πρότυπα της φάσης 3 του υφιστάμενου δείκτη ενεργειακής απόδοσης (EEDI), αποδίδοντας αυτό το επίτευγμα του στην μηχανή του Tier III.

Τα πλοία που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της Φάσης 3 έχουν μια σημαντική πρόοδο στο σχεδιασμό του, εστιάζοντας στη βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και στις μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σύγκριση με προηγούμενα πλοία.

Συγκεκριμένα, το σκάφος διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης με τροφοδοσία από την ξηρά, γεγονός που ελαχιστοποιεί σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια παραμονής του στο λιμάνι.

Αυτή η δυνατότητα ενεργοποιείται με τη συμπερίληψη της τεχνολογίας Alternative Maritime Power (AMP), που διευκολύνει την άμεση σύνδεση με τις χερσαίες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας.

Παραδοσιακά, τα πλοία διατηρούν τις ηλεκτρομηχανές τους σε λειτουργία ενώ είναι ελλιμενισμένα για να τροφοδοτούν με ενέργεια τις λειτουργείς τους. Η ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως το AMP συμβάλλει ουσιαστικά στη μείωση των εκπομπών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι.

Επτά από τα εννέα νέα πλοία του στόλου της Euroseas πρόκειται να εξοπλιστούν για χρήση φυσικού αερίου. Όλα αυτά τα πλοία θα συμμορφώνονται με τα πρότυπα EEDI της φάσης 3 και θα ενσωματώνουν την δυνατότητα AMP, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας για περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Διαβάστε ακόμα