Η EuroDry Ltd παρέλαβε το Eco Ultramax Drybulk Carrier «M/V Maria»

Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία EuroDry Ltd συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε το M/V Maria, ένα 63.153 dwt Ultramax πλοίο μεταφοράς ξηρού χύδην φορτίου ναυπηγήσεως 2015.

Το M/V Maria αποτελεί μέρος της κοινοπραξίας που έχει σχηματίσει η Eurodry με έναν αριθμό επενδυτών που εκπροσωπούνται από την NRP Project Finance AS (“NRP Investors”) και διαχειρίζεται δύο πλοία Ultramax, τα «M/V Maria» και «M/V Christos K».

Οι NRP Investors κατέχουν ποσοστό ιδιοκτησίας 39% σε καθένα από τα πλοία. Η εταιρεία έχει κανονίσει δάνειο συνδεδεμένο με τη βιωσιμότητα ύψους 11 εκατ. δολαρίων με τη Eurobank S.A. για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς.

Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EuroDry, σχολίασε: «Η EuroDry έχει την ευκαιρία να αποκτήσει ένα νέο πλοίο, το οποίο θα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή της. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που παραλάβαμε το M/V Maria, το δεύτερο από τα δύο πλοία της κοινοπραξίας μας με την NRP Investors. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της επιδίωξης της προστιθέμενης συναλλαγές και τρόπους χρηματοδότησης της ανάπτυξής μας δημιουργώντας αξία για τους μετόχους μας».

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα