Η Evalend Shipping εισέρχεται στα LNG Carriers

Διαφοροποιεί τον στόλο της η -ελληνικών συμφερόντων- ναυτιλιακή εταιρεία Evalend Shipping του Κρίτωνα Λεντούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάνει άνοιγμα στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, τα γνωστά LNG Carriers. Οι συζητήσεις με την Hyundai Heavy Industries είναι σε προχωρημένο στάδιο και απομένουν οι υπογραφές.

Η συμφωνία θα αφορά στη ναυπήγηση δύο LNG Carriers, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων το καθένα.

Από τις αρχές του 2021 η Evalend έχει δαπανήσει σχεδόν δύο δισ. δολάρια σε παραγγελίες για 32 νεότευκτα πλοία, δεξαμενόπλοια και φορτηγά.

Πρόσφατα η εταιρεία τιμήθηκε με το Βραβείο Ευκράντη 2022 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας.

Η προτίμηση και η έμπρακτη υποστήριξη ελληνικών εταιρειών κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού αποτελεί τον βασικό λόγο βράβευσης της Evalend Shipping Co.

Η κριτική επιτροπή των Βραβείων, αποτελούμενη από τα μέλη της HEMEXPO, αναγνώρισε τη διαχρονική εμπιστοσύνη που επιδεικνύει η Evalend Shipping Co. στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster και στις κατασκευάστριες εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού της χώρας μας.

Η Evalend Shipping Co. ιδρύθηκε το 1972 από τον Ευάγγελο Λεντούδη, έναν επιχειρηματία με καταγωγή από τη Σύρο, ο οποίος χαρακτηριζόταν από το πάθος του για τη ναυτιλία αλλά και το διορατικό του πνεύμα.

Από το 1984 μέχρι και σήμερα, η εταιρεία βρίσκεται υπό την ηγεσία του υιού του, Κρίτωνα Λεντούδη, με την Evalend να έχει πλέον καταξιωθεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για τις επιτυχημένες επενδύσεις της στις αγορές της μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και πετρελαίου.

Με την πάροδο των ετών, η Evalend έχει εξελιχθεί σε έναν διαφοροποιημένο όμιλο, με επενδύσεις και δραστηριότητες σε διαφορετικές ναυτιλιακές αγορές. Παρότι μέχρι τις αρχές της δεκαετία του 2000 η Evalend Shipping είχε επικεντρωθεί στη διαχείριση πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, το 2005 η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις στην αγορά πλοίων μεταφοράς πετρελαίου. Συνεχίζοντας την πορεία επέκτασής του τα επόμενα χρόνια, ο όμιλος της Evalend εισήλθε επίσης στην αγορά των πλοίων μεταφοράς υγραερίου (LPG). Με την επένδυση αυτή, η εταιρεία συνέχισε να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες ανάγκες του κλάδου, εξυπηρετώντας πελάτες από διαφορετικούς τομείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το 2019, η Evalend Shipping Co. ξεκίνησε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ναυπηγήσεων με την κατασκευή πέντε VLCCs και την απόκτηση μέσω resale buyout ακόμη δύο, από νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Το 2021, η εταιρεία έφτασε σε ένα ακόμη ορόσημο με την παραγγελία VLGCs στη Νότια Κορέα. Τα πλοία θα διαθέτουν μηχανή διπλού καυσίμου, σχεδιασμένη για να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα πρότυπα απόδοσης, ασφάλειας και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Σήμερα, με την Evalend Shipping Co. να έχει συμπληρώσει 50 χρόνια πορείας στον παγκόσμιο ναυτιλιακό στίβο, ο στόλος της απαρτίζεται από 54 πλοία (38 bulk carriers, 7 δεξαμενόπλοια, 3 product/chemical tankers και 6 LPG carriers), συνολικής χωρητικότητας 4,4 εκατ. dwt.

Ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου, που δεν ξεπερνά τα 7 έτη. Τα γραφεία του ομίλου βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα, όπου απασχολούνται 105 εξειδικευμένοι επαγγελματίες.

newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα