Η Google αναπτύσσει σύστημα πρόωσης βασισμένο σε χαρταετό (video)

google_kit

Μετά το Google Car σειρά έχει το Google Ship, με τον διαδικτυακό κολοσσό να δημιουργεί ένα νέο είδος πρόωσης πλοίων.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα πρόωσης έχει ως έμπνευσή του τον χαρταετό και αναπτύσσεται από την Makani, μια εταιρία που εξαγοράστηκε από την Google πριν από 3 χρόνια. Αυτή η ιπτάμενη ανεμογεννήτρια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την θαλάσσια μεταφορά κέντρων δεδομένων (data centers), κάτι που η Google εξετάζει εδώ και αρκετό καιρό.

Η ευρεσιτεχνία αφορά συγκεκριμένα “έναν ιπτάμενο άκαμπτο χαρταετό με ενσωματωμένη παραγωγή ενέργειας για πρόωση πλοίων”.

Η Makani Power δήλωσε ότι ο “ενεργειακός χαρταετός” έχει την δυνατότητα να παράξει 50% περισσότερη ενέργεια, αποκλείοντας το 90% των υλικών που χρησιμοποιούνται και έχοντας το μισό κόστος σε σχέση με μια συμβατική ανεμογεννήτρια.

“Oι συμβατικές ανεμογεννήτριες συνήθως έχουν μεγάλα πτερύγια που τοποθετούνται στην κορυφή του πύργου. Μια εναλλακτική σ’ αυτούς τους ακριβούς συμβατικούς πύργους ανεμογεννητριών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας είναι ένα ιπτάμενο όχημα που θα συνδέεται με την βάση του μέσω ηλεκτρικά αγώγιμης πρόσδεσης”, αναφέρει η ανακοίνωση της Makani.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα