Η κινέζικη επαρχία Chongqing μειώνει τις ναυπηγικές της δραστηριότητες

chongqing_yard

Η επαρχία Chongqing στην ενδοχώρα της Κίνας σχεδιάζει να μειώσει την ναυπηγική παραγωγική της ικανότητα κατά 200.000 dwt μέχρι το τέλος του 2019, με την συνολική παραγωγική ικανότητα των ναυπηγείων της να φτάνει έτσι τα 900.000 dwt.

Το τριετές πλάνο της Chongqing για την μείωση των ναυπηγικών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων έρχεται ως απάντηση στην παρατεταμένη ύφεση της ναυπηγικής βιομηχανίας, η οποία χαρακτηρίζεται από πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και μειωμένη ζήτηση σε ένα ναυτιλιακό περιβάλλον υπερ-προσφοράς.

Στις “καλές μέρες” της ναυπηγικής βιομηχανίας, η Chongqing είχε παραγωγική ικανότητα 1,6 εκατ. dwt, η οποία μειώθηκε στο 1,1 εκατ. dwt προς τα τέλη του περασμένου έτους.

Η τοπική κυβέρνηση της Chongqing επιβεβαίωσε ότι τα ναυπηγεία με ανεπαρκείς υποδομές πρέπει να κλείσουν, ενώ οι νέες παραγγελίες θα στραφούν αποκλειστικά στα κορυφαία ναυπηγεία της περιοχής.

Καθώς πρόκειται για περιοχή που περιβάλλεται από ξηρά, δεν υπάρχουν σημαντικά ή μεγάλα ιδιωτικά ναυπηγεία. Η κρατική επιχείρηση China Shipbuilding Industry Corp (CSIC) έχει στην ιδιοκτησία της δύο ναυπηγεία στην περιοχή, τα Donggang Marine Industry και Chuandong Shipbuilding Industry

Οι τοπικές αρχές πιέζουν επίσης για αναδιάρθρωση του ναυπηγικού τομέα ώστε να κινηθεί προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου αυτοματισμού και της “έξυπνης” κατασκευής, αλλά και να εστιάσει περισσότερο στον τομέα της Έρευνας & Ανάπτυξης ή ακόμα και σε προϊόντα που δεν σχετίζονται με την ναυτιλία, όπως οι σιδηροδρομικές γραμμές και οι γέφυρες.

Διαβάστε επίσης: Το μεγαλύτερο ναυπηγείο στον κόσμο σχεδιάζει η Σαουδική Αραβία

Διαβάστε ακόμα