Η μοναδική υπηρεσία που θα προσφέρει το πρώτο κρουαζιερόπλοιο κινεζικής κατασκευής

Η κινεζική κοινοπραξία της Carnival Corporation, CSSC Carnival Cruise Shipping, αποκάλυψε το όνομα του πρώτου κρουαζιερόπλοιου κινεζικής κατασκευής που θα ξεκινήσει σύντομα της κρουαζιέρες του.

Το Adora Magic City θα είναι το πρώτο πλοίο στον κόσμο που θα διαθέτει ευρυζωνική συνδεσιμότητα 5G για τους επιβάτες του.

«Αξιοποιώντας το πλεονέκτημα του πρώτου πλοίου στην βιομηχανία της κρουαζιέρας που θα διαθέτει 5G, ελπίζουμε να θέσουμε ένα νέο πρότυπο για την ψηφιακή επικοινωνία στον τομέα των θαλάσσιων ταξιδιών», δήλωσε στο CGTN ο Chen Ranfeng, διευθύνων σύμβουλος της CSSC Carnival Cruise Shipping».

Το Adora Magic City κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία που αποτελείται από την China State Shipbuilding Corporation, την Shanghai Waigaoqiao, την Carnival και η ιταλική ναυπηγική εταιρεία κρουαζιέρας Fincantieri, η οποία παρείχε το σχεδιασμό και την τεχνολογία κατόπιν άδειας, μαζί με υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και συγκεκριμένο βασικό εξοπλισμό. Με τον εξοπλισμό των θαλάσσιων εσωτερικών χώρων της Fincantieri εξοπλίστηκαν επίσης όλες οι καμπίνες.

Η κατασκευή ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, αλλά καθυστέρησε λόγω των περιορισμών της πανδημίας. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Κίνα. Θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 4.200 επιβάτες και ο σχεδιασμός του απευθύνεται σε κινέζους και ξένους επιβάτες.

Θα δώσει έμφαση στις αγορές λιανικής, με τη μεγαλύτερη επιλογή καταστημάτων αφορολόγητων ειδών από οποιοδήποτε κρουαζιερόπλοιο στην περιοχή. Ένα ακόμη αδελφό πλοίο βρίσκεται υπό κατασκευή στη Σαγκάη και θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του τον επόμενο χρόνο.

Το Adora Magic City θα λειτουργεί από την Adora, το εμπορικό σήμα της Carnival στην Κίνα, και θα αποπλεύσει από τη Σαγκάη φέτος. Με την χαλάρωση των περιορισμών, αναμένεται η επανέναρξη των κρουαζιέρων με αφετηρία την Σαγκάη, με ένα σταδιακό πιλοτικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Τα πρώτα κινεζικής ιδιοκτησίας κρουαζιερόπλοια που θα ξεκινήσουν εκ νέου τις διεθνείς κρουαζιέρες θα είναι το Blue Dream Star, που λ εκμεταλλεύεται η Blue Dream Cruises, και το China Merchants Yidun, που λειτουργεί από κοινού μεταξύ της Viking και της China Merchants.

Διαβάστε ακόμα