Η πλοίαρχος Eezmaira έγινε η πρώτη γυναίκα της Μαλαισίας που λαμβάνει το βραβείο του Ναυτικού της Χρονιάς

Η πλοίαρχος Eezmaira Sazzea binti Shaharuzzaman από την Μαλαισία, έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα που παρέλαβε του έθνους του διάσημου βραβείου “The National Seafarer Of The Year Award” κατά τη διάρκεια του Εορτασμού της Ημέρας του ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στο Terengganu της Μαλαισίας στις 25 Ιουνίου 2022.

Το βραβείο για τον ναυτικό της χρονιάς απονέμεται σε Μαλαισιανούς ναυτικούς που έχουν επιδείξει σημαντικό πάθος και αφοσίωση στο επάγγελμά τους καθώς και ως αναγνώριση της κοινωνικής τους προσφοράς στη ναυτική κοινότητα.

Expressing her appreciation, Captain Eezmaira Sazzea said:

Εκφράζοντας την εκτίμησή της, η Eezmaira Sazzea είπε:

«Είμαι πραγματικά ευγνώμων που χαρακτηρίστηκα ως Ναυτικός της Χρονιάς και αυτό είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα στην καριέρα μου από τότε που ξεκίνησα το πρώτο μου ταξίδι ως ναυτικός πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Η επιτυχία μου μέχρι σήμερα δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την υποστήριξη και το κίνητρο από την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Είμαι ευγνώμων στην Eaglestar και την MISC που ανοίγουν συνεχώς το δρόμο στις γυναίκες για να χτίσουν τη σταδιοδρομία τους ως επαγγελματίες ναυτικοί και είμαι απίστευτα περήφανη που είμαι μέλος μιας προοδευτικής ομάδας που δεσμεύεται για την προώθηση της διαφορετικότητας, της ένταξης και της αριστείας του ταλέντου στη θάλασσα και την στεριά».

Η καπετάνιος Eezmaira Sazzea πρόσθεσε ακόμα:

«Πιστεύω ότι αυτή η τιμή δεν είναι μόνο για μένα, αλλά αποτίει φόρο τιμής στη δέσμευση και το πάθος των γυναικών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ελπίζω ότι αυτή η αναγνώριση θα εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη θάλασσα και να προωθήσουν ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς».

Η Eezmaira Sazzea ήταν μεταξύ της πρώτης ομάδας Μαλαισιανών γυναικών που επιλέχθηκαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ναυτικού στην Μαλαισιανή Ναυτική Ακαδημία (Akademi Laut Malaysia, επίσης γνωστή ως ALAM) και αποφοίτησε με Δίπλωμα Ναυτικών Σπουδών το 2010.

Ταξιδεύει ως αξιωματικός της Eaglestar για περισσότερα από 10 χρόνια και έγινε η πρώτη γυναίκα από τη Μαλαισία που προάχθηκα σε πλοίαρχο του εμπορικού ναυτικού όταν ανέλαβε τη διοίκηση του πλοίου μεταφοράς LNG της MISC, Seri Bijaksana το 2021.

Ο καπετάνιος Peter Liew, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eaglestar δήλωσε: «Χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια την Captain Eezmaira Sazzea ως Εθνικό Ναυτικό της Χρονιάς 2022.

Το επίτευγμά της αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Eaglestar να καλλιεργήσει μια ποικιλόμορφη και χωρίς αποκλεισμούς κουλτούρα στο χώρο εργασίας που παρέχει ίσες ευκαιρίες σε όλους να αναπτυχθούν και να συμβάλουν μαζί στη διαμόρφωση της προόδου της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Αποτελεί εξαιρετικό πρότυπο για τις νέες γυναίκες που φιλοδοξούν να γίνουν ναυτικοί και σίγουρα αποτελεί έμπνευση για τη ναυτιλιακή κοινότητα αυτή η επιτυχία».

Ο Datuk Yee Yang Chien, Πρόεδρος/Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της MISC δήλωσε:

«Τα θερμά μας συγχαρητήρια στην πλοίαρχο Eezmaira Sazzea και είμαστε απίστευτα περήφανοι για την επιτυχία της ως η πρώτη γυναίκα που έλαβε το βραβείο. Όταν ο Όμιλος MISC άνοιξε τις πόρτες μας για να καλωσορίσει τις γυναίκες για να ξεκινήσουν τη σταδιοδρομία τους στη θάλασσα, η δέσμευσή μας δεν είναι μόνο να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του αγωγού ταλέντων στη θάλασσα, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε ένα χωρίς αποκλεισμούς, δυναμικό και ταλαντούχο εργατικό δυναμικό της ναυτιλίας για το μέλλον».

Και συνέχισε λέγοντας: «Θα συνεχίσουμε να καλλιεργούμε την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων μας σε ολόκληρο τον Όμιλο, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητές τους και να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους».

Κατά την τελετή απονομής των βραβείων, η Eezmaira Sazzea, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπαρκαρισμένη, εκπροσωπήθηκε από τον πατέρα της, Εν. Ο Shaharuzzaman bin Abdul Rahman, ο οποίος έλαβε το βραβείο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, YB Dato Henry Sum Agong.

Διαβάστε ακόμα