Η Royal Caribbean ζήτησε να εγκαταστήσει το ίντερνετ της Starlink του Έλον Μασκ στα πλοία της!

Το Ίντερνετ της Starlink του SpaceX που ανήκει στον Έλον Μασκ θα μπορούσε σύντομα να είναι διαθέσιμο στους επιβάτες που πραγματοποιούν κρουαζιέρες με τα πλοία της Royal Caribbean.

Είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιερόπλοιων η οποία ζήτησε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) την Παρασκευή το Ίντερνετ της Starlink.

Είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που υπέβαλε αίτημα στην FCC για να προσφέρει το internet της Starlink στα πλοία της.

Μεταφορείς όπως η Hawaiian Airlines και η εταιρεία τζετ JSX, έχουν συνάψει συμφωνίες με την εταιρεία του Έλον Μασκ για να προσφέρουν στους επισκέπτες συνδεσιμότητα Wi-Fi κατά την πτήση.

Παρά τις συμφωνίες, η FCC δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση στη Starlink για τη χρήση του σε κινούμενα οχήματα.

Η Royal Caribbean προέτρεψε την FCC να εγκρίνει την εφαρμογή της SpaceX για τη λειτουργία του Starlink σε φορτηγά, αεροπλάνα, πλοία και άλλους τρόπους μεταφοράς.

Η SpaceX κυκλοφόρησε μια επιλογή για την υπηρεσία Starlink τον Μάιο, σχεδιασμένη για ιδιοκτήτες κινουμένων οχημάτων και κοστίζει περίπου 135 $ το μήνα. Ωστόσο, ο επίσημος ιστότοπος της εταιρείας ανέφερε ότι η Starlink δεν πρέπει να λειτουργεί όταν βρίσκεται σε κίνηση.

Ο Μασκ έγραψε στο Twitter: Το Starlink λειτουργεί σε οχήματα που βρίσκονται σε κίνηση, ακόμη και σε αεροπλάνα, αλλά δεν είναι ακόμα τόσο σταθερό ή αξιόπιστο.

Η αλήθεια είναι ότι ένα λειτουργήσει το σύστημα θα είναι μια επανάσταση για την εμπορική ναυτιλία, φτάνει να επαληθευτούν τα λεγόμενα του Μασκ ότι θα υπάρχει κάλυψη σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης

Διαβάστε ακόμα