Η Shell ενημέρωσε τους εργαζόμενους της, στο Prelude FLNG (Floating Liquefied Natural Gas) στη Δυτική Αυστραλία ότι θα σταματήσει να τους πληρώνει από τη Δευτέρα, μετά την παράταση της απεργίας, για δύο ακόμη εβδομάδες, λόγω μιας διαμάχης μεταξύ της εταιρείας και εργαζομένων σχετικά με τις αμοιβές.
Η Shell, η οποία εκμεταλλεύεται το Prelude με μερίδιο 67,5%, ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα κλείσει το Prelude και ότι δεν θα μπορεί να προμηθεύει φορτία LNG καθώς οι στάσεις εργασίας επηρέαζαν την ικανότητα της εταιρείας να δένει δεξαμενόπλοια στο εργοτάξιο.
Οι στάσεις εργασίας ξεκίνησαν στις 10 Ιουνίου.
Η Offshore Alliance, δήλωσε ότι η απεργία παρατάθηκε μέχρι τις 4 Αυγούστου, αφού η Shell αρνήθηκε να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους της, καθώς απέρριψαν συντριπτικά την τελευταία προσφορά αμοιβής της εταιρείας πριν από εννέα ημέρες. Έχει ειδοποιήσει τη Shell ότι η άρνησή της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραβιάζει τον νόμο περί δίκαιης εργασίας και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νομικές διαδικασίες.
«Η Offshore Alliance και τα μέλη μας στο Prelude FLNG δεν θα υποχωρήσουν ούτε θα υποχωρήσουν από τις διαπραγματευτικές μας αξιώσεις», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.