Η United Maritime ολοκλήρωσε επαναγορά μετοχών ύψους 3 εκατ. δολαρίων

H United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) («United» ή η «Εταιρεία») ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είχε ανακοινώσει στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, επαναγοράζοντας 1,86 εκατ. μετοχές με μέση τιμή τα 1,61 δολάρια. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των κοινών μετοχών σε κυκλοφορία της United μειώθηκε κατά 20% στα 7,65 εκατ. μετοχές.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε και δεύτερο πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών ύψους 3 εκατ. δολαρίων, ποσό που αντιπροσωπεύει το 26% της χρηματιστηριακής αξίας της Εταιρείας, βάσει της τιμής κλεισίματος την 21η Σεπτεμβρίου 2022.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρώτου προγράμματος επαναγοράς μετοχών ενίσχυσε σημαντικά την καθαρή αξία αλλά και τα κέρδη ανά μετοχή για τους μετόχους μας.

«Θεωρούμε ότι η τιμή της μετοχής μας είναι ακόμα υποτιμημένη και ως εκ τούτου, προχωράμε σε ένα δεύτερο σημαντικό πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών».

Σχετικά με την United Maritime Corporation

H United Maritime Corporation είναι ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές. Ο στόλος της Εταιρείας αποτελείται από 2 Aframax δεξαμενόπλοια, 2 LR2 δεξαμενόπλοια και 1 Capesize πλοίο ξηρού φορτίου με συνολική μεταφορική ικανότητα 616.884 dwt τόνων περίπου.

Η United Maritime Corporation έχει κεντρικά γραφεία στην Γλυφάδα Αττικής και έδρα τα Marshall Islands. Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό «USEA».

Διαβάστε ακόμα