Ινδικές δυνάμεις απέτρεψαν πειρατική απόπειρα στον Κόλπο του Άντεν


Το με ινδική σημαία πλοίο MV Jag Amar με 26 μέλη του πληρώματος σώθηκε από τα χεριά των πειρατών που προσπάθησαν να το καταλάβουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου ενώ έπλεε στον κόλπο του Άντεν.

Το πλοίο συνοδευόταν από το INS Trishul, μια φρεγάτα stealth του Ινδικού Ναυτικού, όταν μια βάρκα που πραγματοποιούσε “ύποπτους ελιγμούς” άρχισε να πλησιάζει το εμπορικό πλοίο, ανακοίνωσε το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η απόπειρα επίθεσης στο φορτηγό πλοίο αποτράπηκε από τις ναυτικές δυνάμεις, που επιβιβάστηκαν στο σκάφος και κατάσχεσαν τα όπλα που βρέθηκαν σε αυτό.

Το σκάφος μετέφερε αντικείμενα τα οποία προσδιορίστηκαν ως πυρομαχικά και μερικά μικρά όπλα με πολεμοφόδια. Τα κομάντο του ναυτικού επιβιβάστηκαν στο πειρατικό σκάφος και εξουδετέρωσαν όλους τους πυροκροτητές σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

“Ένα AK47, ένας γεμιστήρας με 27 φυσίγγια και άλλα πολεμοφόδια στα οποία περιλαμβάνονται γάντζοι, σκάλες, σχοινιά και βαρέλια καυσίμων ανακτήθηκαν από τους πειρατές. 12 πειρατές και το σκάφος τους απομακρύνθηκαν μετά την αφαίρεση όλων των πυρομαχικών”, πρόσθεσε το ναυτικό.

Το νεότευκτο Jag Amar μαζί με το 26μελές ινδικό πλήρωμα αναφέρεται ότι είναι ασφαλές και συνεχίζει το ταξίδι του προς το Al Jubail στη Σαουδική Αραβία.

Το χωρητικότητας 82,100 DWT πλοίο, που κατασκευάστηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους από τη Jiangsu New Yangzijiang, ανήκει στην ινδική εταιρεία Great Eastern Shipping.

Διαβάστε ακόμα