Υποχώρηση κερδών για την Aegean Marine

aegean_marine_

Η Aegean Marine Petroleum Network είδε τα κέρδη της να περιορίζονται κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς το κόστος χρηματοδότησης αυξήθηκε.

Η ελληνική εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια τάνκερ και προμηθεύτρια θαλάσσιων καυσίμων ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη έως τις 31 Μαρτίου ήταν 5,1 εκατ. δολάρια, ποσό που υπολείπεται των 7,2 εκατ. που έβγαλε αντίστοιχα το 2013.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,9% στα 1,69 δις δολάρια, από 1,57 δισ πέρυσι, ενώ ο όγκος των καυσίμων αυξήθηκε κατά 14,3% σε 2,7 εκατ. τόνους.

Όμως, το κόστος χρηματοδότησης αυξήθηκε περισσότερο από 2 εκατ. δολάρια σε 8,64 εκατ. και η φορολογική επιβάρυνση ήταν υψηλότερη, φθάνοντας τα 1,9 εκατ. από 0,4 εκατ. το προηγούμενο έτος.

Ο Πρόεδρος Νικόλας Ταυλάριος έκανε την εξής δήλωση: “Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η Aegean συνέχισε να αξιοποιεί τη δυναμική που έχουμε κατακτήσει ως επιχείρησή, καθώς επεκτείναμε τις επιδόσεις μας σε κερδοφορία και ανάπτυξη.

“Οι κατευθύνσεις βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούμε επέτρεψαν στην ομάδα μας να συνεχίζει να παράγει θετικά αποτελέσματα παρά τις συνεχιζόμενες αντιξοότητες της βιομηχανίας”.

Διαβάστε ακόμα