Και δεύτερος βομβαρδισμός δεξαμενόπλοιου στη Λιβύη!

livuh_vonvardismos_tanker

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Η Λιβύη βομβάρδισε ένα δεξαμενόπλοιο που φέρεται να προσπαθούσε να παραδώσει πετρέλαιο στην ένοπλη ισλαμιστική ομάδα Ανσάρ αλ-Σαρία. Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επίθεση μέσα σε 10 ημέρες, μετά το βομβαρδισμό δεξαμενόπλοιου της Aegean.

O Mohamed Hijazi, ένας εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (Libyan National Army – LNA), επιβεβαίωσε σε εγχώρια ΜΜΕ Herald ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου.

Δεν έχουν δοθεί όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση του πλοίου ή τυχόν θύματα εξαιτίας της επίθεσης.

Κάτοικοι δήλωσαν σε εγχώρια ΜΜΕ πως είδαν σύννεφα καπνού προερχόμενα από την ακτή στην πλευρά του λιμανιού, το οποίο δεν ελέγχεται πλήρως από καμιά από τις δύο πλευρές.

Στις 5 Ιανουαρίου, το χωρητικότητας 26.000 dwt δεξαμενόπλοιο Araevo (με έτος κατασκευής το 1991) – που ανήκει Aegean Oil του Δ. Μελισσανίδη – βομβαρδίστηκε από ένα μαχητικό αεροσκάφος στο λιμάνι της Ντέρνα, επιφέροντας τον θάνατο δύο εκ των μελών του πληρώματος.

Σύμφωνα με το ναυτιλιακό site Tradewinds, ένας διπλωμάτης δήλωσε σχετικά με την υπόθεση, ότι ο βομβαρδισμός ενός πλοίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σε καμία περίπτωση.

Στη Λιβύη βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τρία χρόνια βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων στρατιωτικών ομάδων που μάχονται για τον έλεγχο διαφόρων περιοχών, με την αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας να έχει εγκαταλείψει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η Ανσάρ αλ-Σαρία και συναφείς δυνάμεις φέρεται να αισθάνονται την πίεση των περιορισμών στην αγορά της βενζίνης στη Βεγγάζη, που για κάποιο χρονικό διάστημα απαγορεύει στα πρατήρια βενζίνης την πώληση καυσίμων σε δοχεία για να αποτρέψει να φτάσει στην παραστρατιωτική ομάδα.

Διαβάστε ακόμα