Και η Chevron στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης

Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου, Chevron συμφώνησε να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης (GCMD).

Με την ένταξη στο GCMD, η Chevron στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη δυνητικά επεκτάσιμων τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επιτρέπουν τη χρήση της αμμωνίας ως θαλάσσιου καυσίμου και των εμπορικών μέσων για την υιοθέτησή τους.

Η απόφαση για ένταξη στο Παγκόσμιο Κέντρο Ναυτιλιακής Απανθρακοποίησης ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της Ναυτιλιακής Εβδομάδας της Σιγκαπούρης (SMW) που πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 8 Απριλίου.

Σε μια συνεχιζόμενη ενεργειακή μετάβαση, η Chevron ξεκίνησε τη Chevron New Energies (CNE) το 2021, για να επιταχύνει τις δραστηριότητες χαμηλών εκπομπών άνθρακα στο υδρογόνο, δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα, αντισταθμίσεις, καθώς και αναδυόμενες ευκαιρίες ενέργειας, αλλά και την υποστήριξη της συνεχούς εστίασης στα ανανεώσιμα καύσιμα και τα προϊόντα.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, η Lynn Loo, Διευθύνων Σύμβουλος του GCMD, δήλωσε: «Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στους δύο οργανισμούς να συνεργαστούν στενά για τα καύσιμα του μέλλοντος καθώς και για τις τεχνολογίες δέσμευσης άνθρακα, οι οποίες και οι δύο είναι κρίσιμοι παράγοντες που αναμένεται να βοηθήσουν τον κλάδο να ανταποκριθεί στις καθαρές μηδενικές φιλοδοξίες του».

Διαβάστε ακόμα