Και τέταρτο κρουαζιερόπλοιο Oasis παρήγγειλε η Royal Caribbean

royal_caribbean_kai tetarto_krouazieroploio_oasis_

Η Royal Caribbean, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρων στον κόσμο, έχει παραγγείλει το τέταρτο πλοίο κατηγορίας Oasis, το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, αυξάνοντας τα σχέδια κεφαλαιουχικών δαπανών της κατά 1,8 δισ. δολάρια.

Η Νοτιοκορεάτικη STX, η οποία έχει κατασκευάσει δύο από τα χωρητικότητας 225.300 τόνων πλοία για την Royal Caribbean και εργάζεται πάνω σε ένα τρίτο, θα κατασκευάσει και το νέο πλοίο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σε δελτίο τύπου της την Παρασκευή.

Με 16 καταστρώματα και πάνω από 2.700 δωμάτια επιβατών, τα πλοία της κατηγορίας Oasis μπορούν να φιλοξενήσουν 6.300 επιβάτες και περίπου 2.400 μέλη πληρώματος.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε την τιμή του πλοίου, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προηγούμενα πλοία κατηγορίας Oasis της κόστισαν περίπου 1,4 δισ. δολάρια το καθένα. Η. Royal Caribbean είπε επίσης ότι τώρα αντιμετωπίζει κεφαλαιουχικές δαπάνες των 6,8 δισ. δολαρίων μέχρι το 2018, σε αντίθεση μ’ έναν προηγούμενο υπολογισμό για 5 δισ. δολάρια μέχρι το 2017.

Η Royal Caribbean τον περασμένο μήνα ανέβασε τις προβλέψεις της για μελλοντικά έσοδα έχοντας μια μεγάλη αύξηση των κρατήσεων, ενδεχόμενο σημάδι ότι η παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας σιγά-σιγά αναρρώνει μετά από αρκετά χρόνια “ισχνών αγελάδων”.

Το πλοίο θα ναυπηγηθεί από την STX France, η οποία ανήκει κατά 66,6% στην STX και κατά 33,3% στο γαλλικό κράτος.

Τα δύο πρώτα πλοία κατηγορία Oasis κατασκευάστηκαν στο Τούρκου της Φινλανδίας, ενώ το τρίτο σκάφος, δύο τόνους μεγαλύτερο από τα αδέλφια του, κατασκευάστηκε στο Saint-Nazaire της Γαλλίας και έχει προγραμματιστεί για παράδοση στα μέσα του 2016.

Διαβάστε ακόμα