Καλοί Σαμαρίτες σώζουν 36 επιβαίνοντες σε φλεγόμενο σκάφος [video]

burning_vessel

Χάρη σε μια από κοινού επιχείρηση διάσωσης από σκάφη Καλών Σαμαρειτών και τις επίσημες αρχές αναζήτησης και διάσωσης το 36-μελές πλήρωμα ενός με σημαία Παπούα Νέα Γουινέα εμπορικού γρι-γρι βρίσκεται σε ασφαλή κατάσταση μετά από την φωτιά που έπιασε το πλοίο σε ένα απομακρυσμένο μέρος του Ειρηνικού Ωκεανού, περίπου 2.071 μίλια νοτιοδυτικά της Χαβάης.

Οι αξιωματικοί υπηρεσίας του Λιμενικού στη Χονολουλού έλαβαν ένα αίτημα το Σάββατο από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Νέας Ζηλανδίας για την παροχή πόρων μετά την πυρκαγιά στο μήκους 70 μέτρων γρι-γρι Glory Pacific No. 8 στην περιοχή του Ειρηνικού κι αφού το σύνολο του πληρώματος εγκατέλειψε το πλοίο σε δύο βάρκες και αρκετές σωσίβιες λέμβους .

Οι επιζώντες και το τυλιγμένο στις φλόγες και εγκαταλελειμένο στα κύματα πλοίο εντοπίστηκαν με τη βοήθειας ενός αεροσκάφους του Λιμενικού HC-130, που έριξε αμέσως φωτοβολίδες και νερό στους επιζώντες.

Εν τω μεταξύ, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ήταν σε θέση να ειδοποιήσουν το κοντινό εμπορικό αλιευτικό σκάφος Lomalo, το οποίο συμφώνησε να βοηθήσει.

Περίπου 10,5 ώρες μετά την εγκατάλειψη του πλοίου, το Lomalo έφτασε στο σημείο και έσωσε και τους 36 επιζώντες. Το πλοίο αναμένεται να συναντηθεί με το μήκους 68 μέτρων και υπό σημαία Παπούα Νέα Γουινέα εμπορικό αλιευτικό σκάφος Pacific Journey No.1, το οποίο θα αναλάβει να μεταφέρει μετά από μερικές μέρες τους επιζώντες στον επόμενο λιμένα κατάπλου.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν άνεμοι ταχύτητας 6-12 mph με κύματα ύψους 3 μέτρων και σποραδικές βροχές. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Ακολουθεί το βίντεο από τη διάσωση:

Διαβάστε ακόμα