ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ: Δεν υπήρχαν σωσίβια στις καμπίνες [vid]

europalink_sosivia_

Έξαλλοι είναι οι επιβάτες από τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας στο πλοίο Europalink. Και ενώ οι επιβάτες ζητούν ευθύνες από την πλοιοκτήτρια εταιρία, δύτες από το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα προκειμένου να εξετάσουν στα ύφαλα του πλοίου ποια ακριβώς είναι η ζημιά μετά την πρόσκρουση στα βράχια.

Το οχηματαγωγό πλοίο «Εuropalink» με σημαία Ιταλίας τα ξημερώματα σήμερα ( Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου) και ενώ κατευθυνόταν προς την Ιταλία προσέκρουσε στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά της Κέρκυρας.

Οι υπεύθυνοι του πλοίου πριν από λίγο είπαν ότι η εισροή υδάτων στο χώρο που βρίσκονται τα φορτηγά και τα Ι.Χ ( υπάρχουν 306 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα μέσα στο πλοίο) είναι ελεγχόμενη.

Και ενώ οι δύτες ψάχνουν να βρουν πόση είναι η ζημιά από την πρόσκρουση στα βράχια , το πλήρωμα προσπαθεί να αντραλίσει τα νερά προκειμένου να βγουν κάποια από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο μπροστινό τμήμα του πλοίου.

Το Europalink δεν έχει αγκυροβολήσει με την πρύμνη για να μπορεί να ανοίξει η μπουκαπόρτα, γιατί προς το παρόν υποβαστάζεται από δύο ρυμουλκά.

Ρεπορτάζ από το πλοίο

Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν ξεκινήσει για διακοπές στην Ιταλία. Έχουν κλείσει ξενοδοχεία, έχουν δώσει προκαταβολές και τώρα τα χάνουν όλα δεδομένου ότι δεν μπορούν να πάνε με άλλο πλοίο στην Ιταλία αφού τα αυτοκίνητά τους παραμένουν στο αμπάρι.

Ένας από τους επιβάτες που καταφέραμε να εντοπίσουμε μας είπε:

« Κοιμόμασταν και ξαφνικά πεταχτήκαμε από τα κρεβάτια μας . Ήταν σαν να είχε γίνει σεισμός. Βγήκαμε έξω και είδαμε να τρέχουν πάνω κάτω τα μέλη του πληρώματος. Ήταν όλοι πανικόβλητοι. Δεν ήξεραν και αυτοί τι ακριβώς είχε συμβεί. Μόνο ο πηδαλιούχος και ο καπετάνιος ήξεραν το ολέθριο λάθος που είχαν κάνει. Έριξαν το πλοίο πάνω στα βράχια της νησίδας Περιστέρα. Το κακό είναι ότι στις καμπίνες μας δεν υπήρχαν σωσίβια. Η πρώτη ανακοίνωση από τον καπετάνιο έγινε δύο ώρες μετά. Από τις δύο τα ξημερώματα μέχρι και τις 4 δεν μας έλεγε κανένας τίποτα. Μας έδωσαν και φορέσαμε τα σωσίβια αλλά μέχρι εκεί. Τραγική η κατάσταση. Κρίμα. Οι Ιταλοί διέλυσαν την εταιρία. Κάνουμε το σταυρό μας που δεν βουλιάξαμε. Θα θρηνούσαμε εκατοντάδες νεκρούς.»

peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα