Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ για την προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας

apergia_ploion_

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει σε όλες τις αρμόδιες αρχές και στον ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας την επιχείρηση απεργοσπασίας που σχεδίασε – οργάνωσε και επιχείρησε να υλοποιήσει ο πλοιοκτήτης Κουλούρης Θανάσης στα F/B της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και στα πλοία «Κέρκυρα» και «Κέρκυρα Εξπρές».

Στα πλαίσια αυτού του οργανωμένου σχεδίου πριν την επέκταση της πραγματοποιηθείσας απεργίας κατά το δεύτερο 48ωρο 5-6 Νοέμβρη 2015 μεθόδευσε μέσω πιέσεων και απειλών προς τα μέλη των πληρωμάτων των ανωτέρω πλοίων και προσπάθησε να αποσπάσει την δέσμευσή τους ότι δεν θα απεργήσουν.

Στην συνέχεια οι ίδιοι εκπρόσωποι της εταιρίας του με την συμμετοχή της λιμενικής αρχής θρασύτατα εισήλθαν στο πλοίο το πρωί της 4/11/2015 και μέσα σε ένα κλίμα εκφοβισμού, τρομοκρατίας και απειλών επιδίωξαν από κοινού να αποσπάσουν «δήλωση» του πληρώματος ότι θα εκτελέσουν το δρομολόγιο του πλοίου στις 6.30 το πρωί από Κέρκυρα για Ηγουμενίτσα. Μάλιστα κατά τρόπο εντελώς παράνομο, για το μέλος του πληρώματος και Γενικό Γραμματέα του τοπικού Σωματείου Μηχανικών και Κατ. Πληρωμάτων Μ/S και Π/Θ κοντινών αποστάσεων «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», που δήλωσε συμμετοχή στην απεργία, έγινε πρόσληψη άλλου ναυτικού με σκοπό να αντικατασταθεί!!! Πρόκειται για μια άθλια απεργοσπαστική κίνηση στην οποία συμμετείχε και η τοπική λιμενική αρχή της Κέρκυρας και η οποία ανοιχτά συμπορεύτηκε και αποτέλεσε τον αναγκαίο μηχανισμό στην προσπάθεια της πλοιοκτησίας να υπονομευτεί ο δίκαιος και νόμιμος απεργιακός αγώνας των Ναυτεργατών στην Κέρκυρα.

Παρά τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες οι Ναυτεργάτες με το τοπικό Σωματείο και το κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ που ήταν αντιπρόσωποι στην απεργία, έδωσαν με επιτυχία την μάχη της στήριξης και περιφρούρησης της απεργίας και απέτρεψαν το οργανωμένο σχέδιο της πλοιοκτησίας και της λιμενικής αρχής.

Η ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την πάλη αυτή των Ναυτεργατών που επιβεβαιώνουν έμπρακτα και με συνέπεια ότι συνεχίζουν τις καλύτερες αγωνιστικές παραδόσεις του Ναυτεργατικού κινήματος και του τοπικού εργατικού κινήματος της Κέρκυρας.

Απαιτούμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση και να επιβάλει τις ανάλογες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους σε αυτές τις παράνομες μεθοδεύσεις. Η απεργία είναι υπόθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και δεν νομιμοποιείται ουδεμία παρέμβαση της πλοιοκτησίας και της λιμενικής αρχής και το παραπάνω περιστατικό πρέπει να αποδοκιμασθεί και από το σύνολο του ναυτεργατικού και εργατικού κινήματος. Απαιτούμε από τις υπηρεσίες του ΥΝΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του συνάδελφου απεργού Ναυτεργάτη συνδικαλιστή του πλοίου «Κέρκυρα» ο οποίος κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του από τις απαράδεκτες ενέργειες της πλοιοκτήτριας εταιρίας με την ανοχή και την συνενοχή των λιμενικών αρχών.

Με εντολή Διοίκησης

                                                     Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας
                                       Νταλακογεώργος Αντώνης                                 Κροκίδης Νικόλαος

Διαβάστε ακόμα