Κατάσχεση παράνομων οπιοειδών αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκαν μέσα σε κοντέινερ

Το τελωνείο της Νιγηρίας στην περιοχή Seme έλεγξε ένα κοντέινερ της Maersk με πάνες για ενήλικες, αλλά μετά από ενδελεχή επιθεώρηση, βρέθηκαν κρυμμένα 100 κουτιά του ισχυρού παυσίπονου Tramadol. Στα μέσα Νοεμβρίου, τελωνιακός ελεγκτής της περιοχής, είπε ότι το κοντέινερ πέρασε στις αρχές της Νιγηρίας από τη Δημοκρατία του Μπενίν.

Ο Bello Jibo εξήγησε ότι η τελωνειακή υπηρεσία κάλεσε τους ενδιαφερόμενους και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας στις 20 Δεκεμβρίου να είναι μάρτυρες στον έλεγχο του κοντέινερ. Πρόσθεσε ότι οι αξιωματούχοι βρήκαν 100 παράνομα κουτιά Gabadol 120 mg κατά τη διάρκεια της έρευνας, για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι είναι Tramadol, μαζί με 200 συσκευασίες πάνες για ενήλικες.

Τα δείγματα των φαρμάκων που κατασχέθηκαν έχουν παραδοθεί στην Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για επιβεβαίωση. Η αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη σε σχέση με την κατάσχεση. Ο εκπρόσωπος της AP Moller-Maersk είπε ότι δεν έχουν λάβει ακόμη καμία ειδοποίηση σχετικά με την υπόθεση.

Χωρίς να σχολιάσει κάτι συγκεκριμένο για την υπόθεση, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Maersk, γενικά, δεσμεύεται να διεξάγει τις δραστηριότητές της νόμιμα και υπεύθυνα, δρώντας με σεβασμό για τον ευρύτερο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό κύκλο των δραστηριοτήτων της.

Διαβάστε ακόμα