Καθελκύστηκε το ισχυρότερο υποβοηθούμενο με αιολική ενέργεια φορτηγό πλοίο στον κόσμο!

Η Berge Bulk καθέλκυσε το νέο φορτηγό πλοίο castlemax «M/V BERGE OLYMPUS». Στο πλοίο εγκαταστάθηκαν 4 πανιά που, τα οποία εκμεταλλεύονται τον ευνοϊκό άνεμο με σκοπό την μείωση των εκπομπών του άνθρακα.

Η Berge Bulk έχει περιγράψει το πλοίο ως το πιο ισχυρό «ιστιοφόρο φορτηγό πλοίο» στον κόσμο. Αυτά τα καινοτόμα πανιά, γνωστά ως BARTech WindWings αναπτύχθηκαν από την Yara Marine Technologies και εκτείνονται σε 20 μέτρα πλάτος και 37,5 μέτρα ύψος. Η προσαρμοστικότητά τους επιτρέπει τη βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου, ενισχύοντας τη συνολική απόδοση του πλοίου.

Με τέσσερα τέτοια πανιά, το πλοίο έχει συνολική επιφάνεια 3000 τετραγωνικών μέτρων για να παράγει ενέργεια μέσω του άνεμου.

Αυτά τα πανιά μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 6 τόνους καυσίμων την ημέρα, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 20% της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου του πλοίου.

Η προκύπτουσα μείωση μεταφράζεται σε μέση ημερήσια μείωση των εκπομπών κατά περίπου 19,5 μετρικούς τόνους.

Το πλοίο πρόκειται να πραγματοποιεί ταξίδια μεταξύ Βραζιλίας και Κίνας, μια πορεία που είναι γνωστή για τις ευνοϊκές συνθήκες ανέμου.

Εκτός από τα WindWings, το “BERGE OLYMPUS” είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα γεννήτριας άξονα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, εξαλείφοντας την ανάγκη για την χρησιμοποίηση ηλεκτρογεννητριών ενώ βρίσκεται εν πλω.

Διαβάστε ακόμα