ΒΙΝΤΕΟ: Καθελκύστηκε το βαρύτερο κρουαζιερόπλοιο για ποτάμια στο ναυπηγείο Chesapeake Shipbuilding

Προχωρά η κατασκευή της νέας γενιάς σύγχρονων κρουαζιερόπλοιων-ποταμόπλοιων της American Cruise Lines με το πέμπτο πλοίο που καθελκύστηκε πρόσφατα από το ναυπηγείο Chesapeake Shipbuilding στο Salisbury του Μέριλαντ.

Σύμφωνα με το ναυπηγείο, είναι το βαρύτερο πλοίο τέτοιου τύπου που έχει καθελκύσει η εταιρεία στον ποταμό Wicomico του Μέριλαντ. Παρά την πολύ πρωινή ώρα της καθέλκυσης, μια μικρή ομάδα ανθρώπων συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσουν την καθέλκυση του νέου κρουαζιερόπλοιου American Symphony να πέφτει στο νερό του ποταμού για πρώτη φορά.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία ενός πολύ μικρού παραθύρου, έτσι στις 6:30 σήμερα το πρωί πήραμε 1.300 τόνους χάλυβα και το ρίξαμε στο ποτάμι», δήλωσε ο Steve McGee, Πρόεδρος του Chesapeake Shipbuilding στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WBOC.

Το κρουαζιερόπλοιο των 5.400 μικτών τόνων έχει μήκος 82 μέτρα και πλάτος 18 μέτρα. Όταν ολοκληρωθεί, το νέο κρουαζιερόπλοιο θα διαθέτει πέντε καταστρώματα με καταλύματα για 175 επιβάτες.

Αμέσως μετά την καθέλκυση, το νέο ποταμόπλοιο τοποθετήθηκε στο East Outfitting Basin του Chesapeake όπου θα τοποθετηθούν τα ανώτερα καταστρώματα και ο εξοπλισμός του. Το American Symphony έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την κρουαζιέρα στον ποταμό Μισισιπή τον Αύγουστο του 2022.

Το νέο πλοίο είναι σχεδιασμένο για κρουαζιέρα στο ποτάμι, και εισήγαγε μια αυξημένη χρήση παραθύρων και γυάλινων τοίχων για να προσφέρει θέα στο ποτάμι, ενώ διέθετε επίσης ανοιγόμενη πλώρη και ανασυρόμενο διάδρομο.

Οι παροχές των επιβατών περιλαμβάνουν εστιατόριο και σαλόνι, καθώς και sky lounge, καφέ και βεράντα με πλώρη. Υπάρχουν επίσης αίθουσες γυμναστικής και γιόγκα και το επάνω κατάστρωμα περιλαμβάνει Skywalk και καφετέρια στο κατάστρωμα του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα