Κάτω από το κατώφλι του NYSE η μετοχή της Navios

fragou_aggel
Άλλος ένας “πονοκέφαλος” έρχεται να προστεθεί στις αυξανόμενες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Navios Maritime Holdings της Αγγελικής Φράγκου, καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία ξηρού φορτίου έλαβε ειδοποίηση από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) ότι δεν είναι πλέον σε συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα εγγραφής του.

Η ανακοίνωση, που παραδόθηκε στις 7 Ιουνίου, αναφέρει ότι η εταιρεία δεν πληροί τις προδιαγραφές του NYSE, αφού η μέση τιμή κλεισίματος της κοινής μετοχής της Navios για μια συνεχή περίοδο 30 ημερών διαπραγμάτευσης παρέμενε κάτω από το αποδεκτό όριο του ενός δολαρίου ανά μετοχή.

Η Navios Holdings έχει τώρα μπροστά της έξι μήνες για να φέρει την μέση τιμή της μετοχής της πάνω από το ένα δολάριο.

“Η εταιρεία θα απαντήσει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να επιβεβαιώσει την πρόθεσή της να επιλύσει αυτή την ανεπάρκεια αυτή εντός της καθορισμένης προθεσμίας”, δήλωσε η Navios.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μετοχές της εταιρείας θα συνεχίσουν φυσικά να διαπραγματεύονται στο NYSE.

Η Navios πρόσθεσε ότι η ειδοποίηση του NYSE δεν έχει επιπτώσεις στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας, ούτε στις απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί άλλο ένα πλήγμα από τα πολλά που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα η ναυτιλιακή εταιρεία, λόγω της ύφεσης στην αγορά ξηρού χύδην. Είχαν προηγηθεί η υποβάθμισή της από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s, καθώς και η δικαστική διαμάχη με τον μεταλλουργικό όμιλο Vale International στη Βραζιλία.

Το άσχημο κλίμα έχει οδηγήσει πολλούς επενδυτές της κερδοφόρας θυγατρικής της, της Navios Maritime Acquisition, να αμφισβητήσουν την ηγεσία της Α. Φράγγου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, καθώς είχε γίνει προσπάθεια εσωτερικού δανεισμού, ύψους 50 εκατ. δολαρίων, που τελικά ακυρώθηκε, λόγω των αντιδράσεων.

Η εταιρεία διαθέτει ένα στόλο που αποτελείται από 14 Ultra Handymax πλοία, 13 πλοία Capesize, 12 Panamax πλοία και ένα πλοίο Handysize, που έχουν μέσο όρο ηλικίας περίπου 9 χρόνων.

Διαβάστε ακόμα