Κερδίζει συνεχώς έδαφος στη ναυτιλία το νέο δορυφορικό σύστημα παροχής ίντερνετ Starlink του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

Μετά τις Royal Caribbean, Celebrity και Silversea Cruises και η νορβηγική εταιρεία κρουαζιερόπλοιων Hurtigruten ξεκίνησε την εγκατάσταση στον στόλο της την υπηρεσία ίντερνετ Starlink της SpaceX.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Speedcast, η Hurtigruten άρχισε να δοκιμάζει την ευρυζωνική σύνδεση Starlink LEO στα πλοία της τον Μάρτιο – τέσσερις μήνες πριν η SpaceX ανακοινώσει ότι το Starlink θα είναι διαθέσιμο για πλοία. Όλα τα κρουαζιερόπλοια της Hurtigruten θα διαθέτουν την υπηρεσία μέχρι τον Οκτώβριο.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στα ταξίδια εξερεύνησης, είναι σωστό να φέρουμε τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες του κόσμου στα πλοία μας για να βελτιώσουμε περαιτέρω την εμπειρία και την καθημερινή ζωή για τους επιβάτες, το πλήρωμα, τους συνεργάτες και τις κοινότητες που επισκεπτόμαστε», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hurtigruten Expeditions Asta Lassesen σε μια δήλωση.

Σύμφωνα με το Speedcast, η εγκατάσταση θα δώσει στα κρουαζιερόπλοια της Hurtigruten καλύτερη κάλυψη όταν επισκέπτονται μεγάλα γεωγραφικά πλάτη, όπου οι γεωστατικοί δορυφόροι έχουν περιορισμένη εμβέλεια. Το Speedcast δοκίμασε ένα σύστημα για απρόσκοπτη ανακατεύθυνση από το Starlink σε άλλες ενσωματωμένες δορυφορικές υπηρεσίες satcom, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη συνδεσιμότητα χρησιμοποιώντας παραδοσιακούς παρόχους υπηρεσιών.

Το Starlink βρίσκεται ακόμη στη φάση δημιουργίας, αλλά διαφημίζει ότι η ταχύτητα του ίντερνετ μέσω του συστήματος της φτάνει σε ταχύτητες των 350 mbps, κάτι το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι ταχύτερο από μία μέση εγκατάσταση οικιακού καλωδίου.

Η Starlink διαφημίζει επίσης τη μικρότερη καθυστέρηση, συνάρτηση της χαμηλής τροχιάς των δορυφόρων της. Η κάλυψη του δορυφορικού ίντερνετ της εταιρείας αυξάνεται πέρα από τις παράκτιες περιοχές. Θα εισαγάγει την κάλυψη της Ανταρκτικής για τις θαλάσσιες περιοχές μέχρι το τέλος του έτους, επιτρέποντας σε τρία πλοία Hurtigruten να επιχειρούν στην Ανταρκτική με υψηλές ευρυζωνικές ταχύτητες την ερχόμενη σεζόν.

«Η καθολική εισαγωγή της νέας υπηρεσίας όχι μόνο μας βάζει μπροστά από την υπόλοιπη βιομηχανία κρουαζιέρας, αλλά επίσης μας βάζει μπροστά από την τεχνολογία. Όταν η Starlink εισαγάγει τη θαλάσσια κάλυψη στην Ανταρκτική και την Αρκτική, θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο Lassesen.

Προκάλεσε επίσης άλλες εταιρείες κρουαζιέρας να παρέχουν δωρεάν την πρόσβαση στο διαδίκτυο για τα μέλη του πληρώματος, όπως σχεδιάζει να κάνει η Hurtigruten.

Διαβάστε ακόμα