Κι άλλο πλοίο στο στόχαστρο πειρατών στη Νιγηρία

Ένα τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου κατόρθωσε να ξεφύγει από τα χέρια πειρατών ενώ έπλεε περίπου 21 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του νησιού Bonny, στη Νιγηρία την 1η Νοεμβρίου.

Το τάνκερ προσεγγίστηκε από ένοπλους πειρατές που επέβαιναν σε δυο ταχύπλοα σκάφη, σύμφωνα με το Κέντρο Αναφοράς Περιστατικών Πειρατείας του IMB.

“Ο αξιωματικός που εκτελούσε βάρδια ενεργοποίησε αμέσως τον συναγερμό έκτακτης ανάγκης και ο πλοίαρχος ενημέρωσε το τερματικό σταθμό ο οποίος αναμετέδωσε τις πληροφορίες σε ναυτικό πλοίο της Νιγηρίας”, ανέφερε ο IMB.

Ο πλοίαρχος διέταξε το πλήρωμα να ασφαλίσει κάθε ενδεχόμενο σημείο πρόσβασης στο πλοίο και να υποχωρήσουν στο citadel.

Οι προσπάθειες των πειρατών να επιβιβαστούν στο τάνκερ χρησιμοποιώντας μια σκάλα, ματαιώθηκαν από την ομάδα της γέφυρας που κατέφυγε σε περιστροφικούς ελιγμούς.

Λίγο αργότερα, ένα ναυτικό πλοίο της Νιγηρίας έφτασε στο σημείο, αναγκάζοντας την ομάδα των πειρατών να εγκαταλείψει την προσπάθεια κατάληψης του πλοίου.

Όλα τα μέλη του πληρώματος αναφέρονται ως ασφαλή.

Η επίθεση έρχεται δέκα ημέρες μετά την απαγωγή έξι μελών του πληρώματος του Panamax πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Demeter από το Bonny της Νιγηρίας στις 21 Οκτωβρίου.

Μιλώντας σε ΜΜΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Dryad Maritime, Ken Johnson, δήλωσε ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις, δεδομένου ότι πέρασε η εποχή των μουσώνων στην περιοχή, οπότε και δημιουργούνται ευνοϊκότερες συνθήκες για την δραστηριοποίηση πειρατικών ομάδων.

Διαβάστε ακόμα