Κίνα: Καθελκύστηκε το πρώτο ηλεκτρικό υπερσύγχρονο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ

Η Κίνα καθέλκυσε το πρώτο ηλεκτρικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 700 teu.

Το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε για την COSCO Shipping Heavy Industry, αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας της ευρείας χρήσης ηλεκτρικών πλοίων σε όλη την περιοχή του ποταμού Yangtze.

Το πλοίο έπεσε στο νερό στο ναυπηγείο στο Yangzhou στις 26 Ιουλίου και επί του παρόντος αναφέρεται με τον αριθμό κύτους του N997.

Το πλοίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις δοκιμές του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το πλοίο έχει μήκος 120 μέτρα και πλάτος 23 μέτρα. Το βύθισμα του πλοίου θα είναι 5.5 μέτρα και θα έχει πολύ καλές ικανότητες ελιγμών κατά μήκος του ποταμού Yangtze ενώ η μεταφορική του ικανότητα θα είναι 700 TEU.

Έχει σχεδιαστεί για να πλέει σε μια διαδρομή που εκτείνεται σε περισσότερα από 600 μίλια κατά μήκος του ποταμού και στη θάλασσα.

Οι αναφορές λένε ότι στο πλοίο έχουν εγκατασταθεί η μεγαλύτερες σε χωρητικότητα μπαταρίες, που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε πλοίο και αναμένεται να επαναφορτίζονται σε σταθμούς κατά μήκος της διαδρομής.

Το πλοίο θα τροφοδοτείται από δύο κύριους κινητήρες πρόωσης των 900 kW. Όταν το πρότζεκτ παρουσιάστηκε πέρυσι, η COSCO είπε ότι οι μπαταρίες θα βρίσκονται μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο των 20 ποδιών και θα έχουν χωρητικότητα 50.000 kWh.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιήσουν ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης πλοίων για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών. Θα μπορεί να προσαρμόζει έξυπνα την κατανάλωση ενέργειας με βάση τις ανάγκες του πλοίου. Θα σχεδιάζει την ταχύτητα του ταξιδιού ανάλογα με την ώρα άφιξης, τη ροή του νερού, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και άλλους παράγοντες.

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα