«Κηρύξαμε έκπτωτη μια εταιρία που δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις»

varvitsiotis_

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραχώρησε συνέντευξη, στο Ρ/Σ «Αθήνα 9,84» και στη δημοσιογράφο, Νόνη Καραγιάννη.

Αναφορικά με το τέλος της θερινής περιόδου έχει εντοπίσει σημάδια αρνητικά σε σχέση με την ακτοπλοΐα με δεδομένο και το μεγάλο κύμα τουρισμού που δεχτήκαμε;

Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Παρά την κρίση στην ακτοπλοΐα και παρά τα προβλήματα που υπήρχαν φέτος το καλοκαίρι κίνησε ομαλά. Μόλις εχτές ολοκληρώσαμε τη διαδικασία της αλλαγής του ακτοπλοϊκού χάρτη στο Βόρειο Αιγαίο που αντιμετώπισε προβλήματα. Κηρύξαμε έκπτωτη μια εταιρία που δεν ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει μαρασμός στη γραμμή με ιδιαίτερο θύμα τη Λήμνο. Aναθέσαμε σε μια εταιρία, την «Hellenic Sea Ways» με ένα πλοίο υπερσύγχρονο της τελευταίας 5ετίας, ένα από τα καλύτερα πλοία της ακτοπλοΐας, το «Νήσος Μύκονος», να εξυπηρετήσει τη γραμμή του Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τη Λήμνο. Με αυτή την πολιτική απόφαση, η οποία ήταν επιβεβλημένη για την εξυπηρέτηση των νησιών θα δούμε μια ανάπτυξη του τουρισμού και στο Βόρειο Αιγαίο, το οποίο είναι πραγματικά ένα «στολίδι».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στην ακτοπλοΐα:

Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Ήδη έχουμε κάνει αλλαγές και από την επόμενη χρονιά θα έχουμε και καλύτερες συνδέσεις, όπως στην Πάτμο, στα Ψαρρά και σε άλλα νησιά. Με βελτίωση ή επέκταση των δρομολογίων ή και με καινούργιες συμβάσεις.

Διαβάστε ακόμα