Κλειστά λιμάνια στη βόρεια Αυστραλία λόγω του κυκλώνα Ντέμπι (video)

Κλειστά τα λιμάνια του Abbot Point, του Hay Point και του Mackay μετά το καταστροφικό πέρασμα του τροπικού κυκλώνα Ντέμπι από τις βόρειες ακτές του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Λιμανιών του Βόρειου Κουίνσλαντ (NQBP).

Ο Steve Lewis, διευθύνων σύμβουλος της NQBP, δήλωσε ότι τα λιμάνια της εταιρίας στα νησιά Whitsunday επλήγησαν λόγω ισχυρών ανέμων και καταρρακτώδων βροχοπτώσεων στις 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Lewis, η NQBP συνεργάζεται στενά με τους συναιτέρους της και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των λιμανιών και να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την ομαλή συνέχιση των εμπορικών επιχειρήσεων.

“Πέρα από τους ελέγχους για κατολισθήσεις, πρέπει επίσης να επηθεωρήσουμε τα κανάλια πλοήγησης και τις θέσεις αγκυροβολίας προτού ανοίξουμε ξανά τα λιμάνια”, τόνισε ο Lewis, ενώ οι ειδικές ομάδες της NQBP ήδη έχουν αρχίσει να πραγματοποιούν ελέγχους.

“Ο νότιος κυματοθραύστης του λιμανιού του Mackay υπέστη κάποιες ζημιές, αλλά δεδομένων των ακραίων καιρικών συνθηκών, ανταπεξήλθε ικανοποιητικά”, ανακοίνωσε στο Facebook η NQBP.

Επιπλέον, η κίνηση των πλοίων στο λιμάνι του Townsville στο Κουίνσλαντ έχει αποκατασταθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση των λιμενικών αρχών στο Twitter, τονίζοντας ωστόσο ότι οι επιπτώσεις του κυκλώνα Ντέμπι συνεχίζουν να είναι εμφανείς στο λιμάνι.

Ο καταστροφικός κυκλώνας οδήγησε επίσης στο κλείσιμο αρκετούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής άνθρακα στην περιοχή, απειλώντας έτσι τις εξαγωγές άνθρακα από το Κουίνσλαντ, ανέφερε ο αυστραλιανός τηλεοπτικός σταθμός ABC.

Ο κυκλώνας Ντέμπι (κατηγορίας 4) συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν μέχρι και με 263 χιλιόμετρα την ώρα και άφησε 23.000 σπίτια χωρίς ηλεκτροδρότηση, ενώ πάνω από 25.000 άνθρωποι είχαν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Οι αρχές της πολιτείας Κουίνσλαντ έκλεισαν 181 σχολεία της περιοχής, ενώ όλες οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Townsville και Mackay ματαιώθηκαν.

Παρακολουθήστε το σχετικό video:

Διαβάστε ακόμα