Ποσότητα ναρκωτικών «Μαμούθ»: Κοκαΐνη αξίας 114 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε σε πλοίο μεταφοράς ζώων! (Βίντεο)

Η ισπανική αστυνομία κατάσχεσε 4,5 τόνους κοκαΐνης με εκτιμώμενη αξία 114 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από έφοδο σε πλοίο μεταφοράς βοοειδών στα ανοιχτά των Καναρίων Νήσων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το πλοίο είχε σταματήσει στα λιμάνια σε περίπου δώδεκα χώρες πριν από την έφοδο της Τρίτης και η αστυνομία είπε ότι οι λαθρέμποροι ναρκωτικών άρχισαν να χρησιμοποιούν πλοία με ζώα επειδή ήταν πιο δύσκολο για την αστυνομία να εντοπίσει το παράνομο φορτίο τους.

«Οι διεθνείς οργανισμοί βρίσκουν νέους τρόπους για να μεταφέρουν ναρκωτικά από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, χρησιμοποιώντας πλοία μεταφοράς ζώων, για να κάνουν τον έλεγχο και τον εντοπισμό πιο δύσκολο», ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας.

Η αστυνομία συνέλαβε 28 μέλη του πληρώματος του Orion V με σημαία Τόγκο, το οποίο είχε εντοπιστεί από την Κολομβία σε επιχείρηση των ισπανικών αρχών, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών και της αστυνομίας του Τόγκο.

Οι αστυνομικοί ξεφόρτωσαν δεκάδες κουτιά που περιείχαν την κοκαΐνη στην πλευρά του λιμανιού στο Λας Πάλμας στο νησί Γκραν Κανάρια.

Διαβάστε ακόμα