Κοκαΐνη αξίας 26,5 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκαν στα κρένια φορτηγού πλοίου

22 ύποπτα πακέτα βρέθηκαν μέσα στο κρένι του φορτηγού πλοίου «MV DEBI», το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στον τερματικό σταθμό Pradeep International Cargo στην Odisha της Ινδίας. Η εκτιμώμενη αξία των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν είναι περίπου 26,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το παράνομο φορτίο παρατηρήθηκε αρχικά το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου από τον χειριστή του γερανού που εργαζόταν στο πλοίο. Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αμέσως λόγω των αρχικών υποψιών ότι τα πακέτα ήταν εκρηκτικός μηχανισμός. Στη συνέχεια, μετά την ανάκτηση των 22 πακέτων, βάρους 1 κιλού το καθένα, και τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων, το περιεχόμενο αναγνωρίστηκε ως κοκαΐνη.

Το MV DEBI είχε αποπλεύσει από την Αίγυπτο, κάνοντας μια στάση στο λιμάνι Gresik στην Ινδονησία. Από την Οντίσα, το πλοίο είχε προορισμό προς τη Δανία, μεταφέροντας χαλύβδινες πλάκες φορτωμένες στην Ινδία.

Το bulk carrier είναι νηολογημένο στην Ινδονησία και το διαχειρίζεται η Asia Pacific Shipping Co. Ltd.

Μια τελωνειακή ομάδα βρίσκεται στον τερματικό σταθμό για τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας.

Όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου, που είναι υπήκοοι Βιετνάμ, συνελήφθησαν και ανακρίνονται από τους τελωνειακούς υπαλλήλους. Δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής συλλήψεις.

Διαβάστε ακόμα