Κοκαΐνη αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων βρέθηκε σε πλοίο μεταφοράς κοντέινερ– Τρίτη περίπτωση μέσα σε 20 μέρες

Η αστυνομία της Νότιας Αφρικής διεξήγαγε έρευνα για ναρκωτικά στις 2 Νοεμβρίου στο GQEBERHA SEA PORT (παλαιότερα γνωστό ως Port Elizabeth) στη Νότια Αφρική.

Από την έρευνα βρέθηκε και κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων και πιστεύεται ότι προέρχεται από τη Βραζιλία. Αυτή είναι την τρίτη περίπτωση με κοκαΐνη που βρέθηκε στη Νότια Αφρική προερχόμενη από την Βραζιλία.

Η κατασχεθείσα κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε πλοίο που είχε φτάσει πρόσφατα από τη Βραζιλία στο λιμάνι GQEBERHA. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει τη συγκεκριμένη τοποθεσία στο πλοίο όπου ανακαλύφθηκαν τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το πλοίο είναι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 12.300 dwt, νηολογημένο στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η κοκαΐνη προέρχεται από τη Βραζιλία, τα δεδομένα AIS του πλοίου δείχνουν ότι έκανε στάσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν φτάσει στη Νότια Αφρική. Το πλοίο παρέμεινε υπό κράτηση στη Νότια Αφρική μέχρι τις 6 Νοεμβρίου και μετά αναχώρησε με προορισμό τη Βομβάη της Ινδίας.

Η προηγούμενη περίπτωση συνέβη στις 18 Οκτωβρίου, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 200 κιλών ακατέργαστης κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα σε κάδους μπογιάς των 20 λίτρων στο PORT OF DURBAN. Το όνομα του πλοίου που εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση δεν έγινε γνωστό.

Δύο ημέρες αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου, μετά από έρευνα της αστυνομίας, βρέθηκαν ναρκωτικά αξίας 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων, αποτελούμενα από 228 τεμάχια κοκαΐνης, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα σε κουτιά κρέατος στο εμπορικό λιμάνι Dube, που βρίσκεται επίσης στο λιμάνι Durban. Αυτά όλα τα ναρκωτικά πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βραζιλία.

Διαβάστε ακόμα