Κολαστήριο έγινε τάνκερ μετά την έκρηξη και την πυρκαγιά κατά την διάρκεια μετάγγισης πετρελαίου σε άλλο πλοίο (video)

Ένα πραγματικά απίστευτο περιστατικό συνεχίζει να εκτυλίσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερις ημέρες.

Το βράδυ της 3ης Ιουλίου, κατά την διάρκεια μετάγγισης καυσίμου ντίζελ και φορτίου πετρελαίου από το δεξαμενόπλοιο Ο.Τ. SHAGOR NANDINI-2 σε άλλο πλοίο με την μέθοδο του Ship To Ship Operation (STS), άλλη μια έκρηξη ταρακούνησε το δεξαμενόπλοιο, αυτή τη φορά στον χώρο δεξαμενών φορτίου.

Η φωτιά εξαπλώθηκε παντού στο δεξαμενόπλοιο.

Η υπερκατασκευή του SHAGOR NANDINI-2 είχε ήδη καταστραφεί από την πρώτη έκρηξη και την πυρκαγιά στις 30 Ιουνίου στον ποταμό Sugandha, στο Μπαγκλαντές, αλλά οι δεξαμενές φορτίου είχαν παραμείνει άθικτες.

Αυτή τη φορά, το δεξαμενόπλοιο έγινε φλεγόμενο κολαστήριο, και τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί ή καεί.

Στο e-nautilia είχαμε τονίσει ότι ευτυχώς που δεν είχε εξαπλωθεί η πυρκαγιά στις δεξαμενές φορτίου και στο φορτίο, γιατί θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. Αυτή η φράση επικρίθηκε έντονα από πολλούς οι οποίοι ουδέποτε κατάλαβαν το νόημα και τον κίνδυνο να εξαπλωθεί η πυρκαγιά στο φορτίο. Δυστυχώς το μοιραίο έγινε και τώρα υπάρχουν παρά πολλοί τραυματίες και άνθρωποι που έχουν καεί.

Η πρώτη έκρηξη στις 30 Ιουνίου

Το υπό σημαία Μπαγκλαντες δεξαμενόπλοιο O.T. Ο SHAGOR NANDINI-2 υπέστη έκρηξη και πυρκαγιά στην υπερκατασκευή του στις 30 Ιουνίου στον ποταμό Sugandha, στο Μπαγκλαντές.

Το τανκερ με καύσιμο ντίζελ και φορτίο πετρελαίου επρόκειτο να εκφορτώσει το φορτίο στον τερματικό σταθμό Padma, αλλά λόγω της αργίας εκείνη την ημέρα, δεν ελλιμεξιστηκε ώστε να ξεκινήσει την εκφόρτωση.

Η έκρηξη και πυρκαγιά κατέστρεψαν τους χώρους ενδιαίτησης του πληρώματος, αφήνοντας όμως ανέπαφες τις δεξαμενές και το φορτίο του.

Από τα 11 μέλη του πληρώματος, διασώθηκαν 4 με εγκαύματα και 7 αγνοούνται.

Διαβάστε ακόμα