Κορυφαίες Κορεάτικες ναυτιλιακές εταιρείες προωθούν σχέδια για την ανάπτυξη εμπορικών πλοίων που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια!

Μια σειρά από κορεατικές ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των HMM, Sinokor και H-Line Shipping, μαζί με το νηογνώμονα της χώρας προωθούν σχέδια για την ανάπτυξη εμπορικών πλοίων που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ναυτιλιακών εταιρειών μαζί με τον κορεατικό νηογνώμονα, το Ινστιτούτο Πυρηνικών Ερευνών και το Ινστιτούτο Έρευνας Ατομικής Ενέργειας της Κορέας συναντήθηκαν στην πόλη Gyeongju για να συζητήσουν τον τρόπο ανάπτυξης μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων για εμπορικά πλοία.

Την Πέμπτη υπογράφηκε συμφωνία για τη δημιουργία μιας βάσης συνεργασίας για τη μελλοντική εμπορική αξιοποίηση μέσω της ανάπτυξης και επίδειξης της ατομικής τεχνολογίας για την πρόωση μεγάλων πλοίων με έμφαση στους αντιδραστήρες τήγματος άλατος (MSR).

Η χθεσινή είδηση έρχεται καθώς τα κορυφαία ναυπηγεία της χώρας, η Hyundai Heavy Industries και η Samsung Heavy Industries, αναπτύσσουν επίσης τα δικά τους σχέδια για εμπορικά πλοία που θα κινούνται με πυρηνική ενέργεια.

Από τις 21 Ιανουαρίου 1954, έχουν κατασκευαστεί και λειτουργούν πάνω από 700 πυρηνικοί αντιδραστήρες σε όλο τον κόσμο. Περίπου οι μισοί από αυτούς έχουν λειτουργήσει στη θάλασσα.

Σε όλο τον κόσμο, υπάρχουν τώρα πολλά σχέδια για πυρηνική πρόωση στη ναυτιλία που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμα