Κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise Line προσέκρουσε σε παγόβουνο στην Αλάσκα

Η Norwegian Cruise Line επιβεβαίωσε ότι το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Sun ήρθε σε επαφή με ένα μικρό παγόβουνο λόγω της περιορισμένης ορατότητας από την πυκνή ομίχλης στην περιοχή, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αλάσκα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το πλοίο να αναγκαστεί να διακόψει την άφιξη του σε προγραμματισμένο λιμάνι και να κατευθυνθεί προς το Τζούνο για να αξιολογηθούν οι ζημιές.

Το πλοίο κλάσης Sun των 78.309 τόνων, ήταν προγραμματισμένο να φτάσει στο Skagway από το Σιάτλ, στις 8 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022. Το Skagway είναι ένα από τα βορειότερα λιμάνια της συγκεκριμένης κρουαζιέρας των 9 ημερών.

Από τις 4 μ.μ. τοπική ώρα, το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πιο νότια του Skagway, νότια του Τζούνο, αλλάζοντας πορεία προς την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Το Juneau βρίσκεται περίπου 100 μίλια νοτιοανατολικά του Skagway.

Ένας εκπρόσωπος της Norwegian Cruise Line δήλωσε: «Στις 25 Ιουνίου 2022 κατά τη διέλευση προς το παγόβουνο Hubbard στην Αλάσκα, το Norwegian Sun έπεσε σε πυκνή ομίχλη, περιορίζοντας την ορατότητα, με αποτέλεσμα το πλοίο να έρθει σε επαφή με έναν μικρό παγόβουνο.

Η NCL συνέχισε λέγοντας, «Το πλοίο παραμένει πλήρως επιχειρησιακό και αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν πλω προς το Τζούνο της Αλάσκας για αξιολόγηση. Πρόσθετες πληροφορίες θα δοθούν όπως προβλέπονται».

Σύμφωνα με τα δεδομένα παρακολούθησης της πορείας του, το Norwegian Sun είναι πράγματι εν πλω προς το Τζούνο αυτή τη στιγμή, πράγμα που σημαίνει ότι η άφιξη του στο λιμάνι του Skagway έχει ακυρωθεί.

Η αναμενόμενη άφιξη στο Τζούνο είναι περίπου στις 5 μ.μ. Τοπική ώρα, και θα πραγματοποιηθεί αξιολόγηση για τυχόν ζημιές στο πλοίο.

Τι συνέβη?

Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει επίσημη εκτίμηση της ζημιάς στο Norwegian Sun, αλλά το πλοίο συνεχίζει προς το Τζούνο, αν και με πολύ χαμηλότερη ταχύτητα από την κανονική του.

Οι επιβάτες του πλοίου ανέφεραν πολύ πυκνή ομίχλη την Παρασκευή, η οποία οδήγησε το πλοίο να μειώσει κατά πολύ την ταχύτητα του για λόγους ασφαλείας.

Το πλοίο μπορεί να έχει χτυπήσει το παγόβουνο με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει προκαλέσει ζημιά στην προπέλα, την κυρία μηχανή ή το κύτος του.

Αυτά τα μικρά, χαμηλά παγόβουνα που μπορεί να έχουν το μέγεθος πιάνου ή ενός φορτηγού, είναι σχετικά συνηθισμένα στην περιοχή.

Μια τέτοια ζημιά χρειάζεται οπωσδήποτε επιθεώρηση προτού το πλοίο μπορέσει να συνεχίσει με την κανονική του ταχύτητα. Οι δύτες στο Τζούνο μπορεί θα επιθεωρήσουν το πλοίο και θα προσδιορίσουν εάν υπάρχει κάποια ζημιά ή ανάγκη επισκευής.

Διαβάστε ακόμα