Κρουαζιερόπλοιο χτύπησε σε τοίχο στη Νέα Υόρκη – 17 επιβάτες τραυματίστηκαν[vid+pics]

saint_laurent_prosekrouse_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

Το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουνίου 2015, τo “Saint Laurent” ενώ βρισκόταν καθοδόν από το Μόντρεαλ στο Τορόντο χτύπησε έναν τοίχο στη δεξαμενή ανύψωσης Eisenhower στη θαλάσσια οδό του Saint Lawrence στο Massena της Νέας Υόρκης.

Στο 21:45, ένας αξιωματικός υπηρεσίας του Λιμενικού Σώματος στον Τομέα Buffalo έλαβε ειδοποίηση για τη σύγκρουση. Ένα πλήρωμα πάνω σε ένα διασωστικό σκάφος μήκους 7,5 μέτρων από το σταθμό του Λιμενικού Alexandria Bay, ομάδες διάσωσης και πυροσβεστικές υπηρεσίες από όλη την περιοχή Massena και το Franklin County ανταποκρίθηκαν μαζί με ένα θαλάσσιο επιθεωρητή από την Ακτοφυλακή της Massena.

Το πλοίο έμπαζε νερό από την περιοχή της πλώρης. Ως προληπτικό μέτρο, η δεξαμενή ανύψωσης είχε κατά κύριο λόγο αδειάσει από νερό. Ως αποτέλεσμα, το πλοίο στηρίζεται στο μπετό. Ενώ η ζημιά στην πλώρη ήταν εκτεταμένη, αλλά περιορισμένη μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, το πλοίο παρέμεινε στη δεξαμενή ανύψωσης με αμφότερες τις θύρες κλειστές μέχρι να μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετική θέση. Το νερό έχει αποστραγγιστεί, ενώ διασωστικά πληρώματα απομάκρυναν τους τραυματισμένους επιβάτες.

Υπήρχαν 274 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Γάλλων επιβατών και του πληρώματος, πάνω στο πλοίο κατά τη στιγμή της σύγκρουσης. 17 τραυματίστηκαν όταν το κρουαζιερόπλοιο χτύπησε την κατασκευή από μπετόν στη δυτική έξοδο. Κανένας από τους τραυματισμούς δεν ήταν σοβαρός, και τα 17 άτομα εξετάστηκαν και νοσηλεύτηκαν στο Massena Memorial Hospital.

Συνολικά, 30 άνθρωποι μετακινήθηκαν από το πλοίο, αν υπολογίσουμε και τους 13 συγγενείς των 17 τραυματιών. Αυτοί επέστρεψαν στο πλοίο νωρίς το πρωί της 19ης Ιουνίου μέσω δημοτικών σχολικών λεωφορείων που χρησιμοποιήθηκαν για την περίπτωση.

Το Saint Laurent είχε προγραμματίσει να περάσει το καλοκαίρι στον ποταμό Αγίου Λαυρεντίου, με εννέα προγραμματισμένες στάσεις στο Clayton.

Shipwreck+lift

emergency+crews2

cruise_ship_prosekrouse_

Διαβάστε ακόμα