Κρουαζιερόπλοιο της Cruise θα ναυλωθεί για 6 μήνες με σκοπό να φιλοξενήσει άστεγους

Η διοίκηση της Νέας Υόρκης εξετάζει το ενδεχόμενο να ναυλώσει ένα κρουαζιερόπλοιο της Norwegian Cruise για 6 μήνες.

Εάν η συμφωνία ολοκληρωθεί, το ναυλωμένο πλοίο θα δέσει στο Staten Island και θα χρησιμοποιηθεί ως μία προσωρινή λύση για να στεγάσει άστεγους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι έχουν κατακλύσει τη Νέα Υόρκη.

Περισσότεροι από 15.000 παράνομοι μετανάστες έχουν φτάσει στη Νέα Υόρκη από τις αρχές του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μετανάστες έχουν εισέλθει από το Τέξας, όπου ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ έχει θεσπίσει ένα πρόγραμμα με δρομολόγια λεωφορείων για να ενθαρρύνει τους μετανάστες να πάνε στη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, δήλωσε ότι περιμένουν χιλιάδες νέους μετανάστες κάθε εβδομάδα και διερευνούν κάθε δυνατή ευκαιρία για να τους εξασφαλίσουν στέγη. Ο Άνταμς συνέχισε δηλώνοντας ότι η πόλη μπορεί να αναμένει έως και 75.000 νέες αφίξεις.

Ένα κέντρο υποδοχής με σκηνές αναμένεται να ολοκληρωθεί, το οποίο θα έχει κόστος λειτουργίας περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια το μήνα, αλλά και αυτό φέρεται να μην είναι αρκετό. Αυτό αναγκάζει τη διοίκηση να διερευνήσει άλλες μεθόδους για να φιλοξενήσει τους ανθρώπους.

Σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους στέγασης, ένα κρουαζιερόπλοιο είναι ένας πολύ βολικός, αν και προσωρινός τρόπος παροχής χιλιάδων κλινών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης μια λύση που δεν θα προκαλούσε ζητήματα όπως η κατάληψη παραλιακού χώρου ή η παρεμβολή σε γειτονικές χρήσεις γης.

Ωστόσο, ο Συνασπισμός της Νέας Υόρκης για τους άστεγους αντιτίθεται στην κίνηση, δηλώνοντας ότι τα κρουαζιερόπλοια δεν έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους άστεγους και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να τους παρέχουν επαρκές καταφύγιο και υπηρεσίες.

Τόνισαν ότι τα κρουαζιερόπλοια είναι προβληματικά για τα άτομα με αναπηρία και το σύστημα εξαερισμού στις καμπίνες θα κάνει τους ανθρώπους περισσότερο ευάλωτους σε μολυσματικές ασθένειες όπως ο Covid 19.

Ο Συνασπισμός της Νέας Υόρκης προτείνει αντί αυτού τη μείωση της γραφειοκρατίας για την παροχή μόνιμης στέγασης στους αστέγους.

Διαβάστε ακόμα