Ξεκινάει η επιχείρηση απομάκρυνσης του ναυαγίου του πλοίου μεταφοράς κοντέινερ X-Press Pearl

Η X-Press Feeders, διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων X-Press Pearl, υπέγραψε συμβόλαιο με την Shanghai Salvage Company (SCC) για την απομάκρυνση του ναυαγίου, το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της Σρι Λάνκα.

Εν τω μεταξύ, η Resolve Marine έχει ξεκινήσει την ανάκτηση των εμπορευματοκιβωτίων και των συντριμμιών που χάθηκαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του πλοίου και της επακόλουθης βύθισης. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί μέσω εργασιών σόναρ πλευρικής σάρωσης, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα υπέβαλαν τη δεύτερη αξίωση αποζημίωσης, η οποία εξετάζεται από το P&I Club της πλοιοκτήτριας εταιρείας. «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις αρχές της Σρι Λάνκα για τον επαναπατρισμό των οκτώ εναπομεινάντων μελών του πληρώματος που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή σε ξενοδοχείο στο Κολόμπο. Ανυπομονούμε να τους φέρουμε σπίτι για να επανενωθούν με τις οικογένειές τους», δήλωσε η X-Press Feeders σε μια ενημέρωση για το συμβάν.

Το 2.700 teu X-Press Pearl πήρε φωτιά τον Μάιο. Το καμένο πλοίο τελικά βυθίστηκε σε ρηχά νερά, με τόνους φορτίου να χύνονται στην ακτογραμμή της Σρι Λάνκα.

Διαβάστε περισσότερα για την πυρκαγιά και την βύθιση του X-Press Pearl.

Διαβάστε ακόμα